Primaria scoate la licitatie serviciul de salubritate

   

Responsabilii Primariei Suceava pregatesc proiectul de hotarare privind aprobarea delegarii gestiunii serviciului public de salubritatea menajera, precum si a studiului de fundamentare si caietului de sarcini necesare organizarii licitatiei de concesionare. Contractul pentru atribuirea serviciului expira pe 15 aprilie, insa autoritatile locale sunt precaute si vor sa demareze din timp procedurile. Aceasta dupa ce administratia locala suceveana "s-a fript" cu delegarea serviciului de salubritate stradala, a carui atribuire s-a facut cu o intarziere de peste 2 ani de la expirarea contractului anterior. "Mi-as dori ca in luna ianuarie sa intram si sa aprobam in Consiliul Local acest caiet de sarcini, in asa fel incat sa putem demara procedurile de licitatie", a precizat primarul Ion Lungu.

Obligatii

In proiectul viitorului caiet de sarcini pentru delegarea serviciului de salubritate menajera sunt incluse mai multe elemente de noutate, castigatorul licitatiei trebuind sa se angajeze - pe langa modernizarea celor 250 de platforme supraterane -, la realizarea, pe propria cheltuiala, a 80 de celule subterane de colectare a deseurilor. Tot in perspectiva viitoarei atribuiri prin concesionare, cele 5.500 de case din resedinta de judet vor fi dotate cu euro-containere cu capacitatea de 120 de litri sau de 240 de litri. Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubritatea menajera se va face pe o perioada de 7 ani, cu posibilitatea prelungirii cu 3,5 ani. La aceasta data, serviciul de salubritate menajera este concesionat catre Rosal Grup Bucuresti, conform contractului cu nr. 15.790 din 18 aprilie 2007, aprobat prin Hotararea Consiliului Local nr. 291/2006. Serviciul de salubritatea menajera, cuprinde activitatile de colectare si transportare a deseurilor produse de populatie, agentii economici si institutiile publice la punctul final de tratare; colectarea selectiva, cat si de si transportare a deseurilor reciclabile la statia de reciclare sau la agentul economic autorizat pentru colectarea deseurilor refolosibile din hartie, carton de ambalaj, fractii de sticla si deseuri organice; colectarea deseurilor menajare periculoase.

Lidia DIACONU

Acest serviciu este responsabil si pentru colectarea deseurilor voluminoase si nepericuloase, bunuri de uz casnic, de folosinta indelungata si a deseurilor rezultate din activitati de constructii si demolari, cu exceptia materialelor electronice si electrocasnice.
Marti, 16 Decembrie 2014, ora 16:22
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Sapte politisti de frontiera din Suceava, cercetati pentru contrabanda
In judetul Suceava, sapte politisti de la Punctul de Trecere a Frontierei Podina sunt cercetati in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor