Termica vrea o noua scumpire a gigacaloriei

   

Societatea comerciala Termica Suceava, aflata in insolventa, s-a adresat autoritatilor locale, cerand o nou majorare a tarifului de transport distribuire si furnizarea a agentului termic. Reprezentantii administratiei locale nu sunt de acord, mai ales ca in toamna deja a fost facuta o majorare. "Termica solicita de urgenta sa aprobam tariful pentru care si-a dat tariful ANRSC. Fata de 197 de lei pe gigacalorie, s-a aprobat tariful de 173 de lei pe gigacalorie, ceea ce ar presupune ca ar trebui sa dam cu 23 de lei mai mult pe gigacalorie", au spus oficialii din Primarie. Consiliul Local a aprobat majorarea tarifului de transport, distribuire si furnizare a agentului termic destinat populatiei in sedinta extraordinara de pe 14 octombrie 2014.

Guvernul acopera gaurile de la Termica

Pierderi de 4,2 milioane de lei

Prin proiectul de hotarare, propus a fost tariful de 159 de lei pe gigacalorie (fara TVA), insa, liderul grupului politic al PSD, Eugen Girigan, a avansat nivelul de 140 de pe gigacalorie (fara TVA). La vot, initiativa legislativa a intrunit 13 voturi "pentru", si "4 impotriva". In urma deciziei, consumatorii casnici au continuat sa achite 185 de lei pe gigacalorie, diferenta pana la 256,2 lei (fara TVA) - incluzand, de aceasta data, si tariful pentru producere a agentului termic in centrala Bioenergy -, fiind suportata, in continuare, de la bugetul local. Pe de alta parte, prin aceeasi adresa, Termica cere Primariei si Consiliului Local sa aprobe achitarea pierderilor termice de pe retele, a caror valoare s-ar ridica la peste 4,2 milioane de lei.

Lidia DIACONU

"Este vorba despre majorarea tarifului energiei termice la capitolul transport si distributie, iar dupa cum se stie, noi am majorat acest pret anul trecut" - oficialii Primariei
Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 13:16
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Sapte politisti de frontiera din Suceava, cercetati pentru contrabanda
In judetul Suceava, sapte politisti de la Punctul de Trecere a Frontierei Podina sunt cercetati in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor