Reorganizarea judetelor - vezi singurele atributii cu care raman

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 19:35
8504 citiri
Reorganizarea judetelor - vezi singurele atributii cu care raman
Foto:catavencu.ro

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, pentru Ziare.com, ca, prin reorganizarea judetelor pe care a initiat-o formatiunea din care face parte, se vor transfera majoritatea atributiilor de la consiliile judetene la cele locale. In schimb, noile judete vor primi atributiile de dezvoltare, care vor reprezenta principalele lor functii.

"Vom transfera ce mai depinde de organizarea aparatului executiv de la consilii judetene si de la institutiile descentralizate, pentru ca, in viziunea pe care o avem noi, tot ce tine de relatia cu cetateanul trebuie sa fie descentralizat de la consiliul judetean la consiliile locale - oras, municipiu, comuna, aviza, acorduri, autorizatii, urbanism, asistenta sociala. Tot ce are azi in asistenta consiliul judetean sa mearga spre consiliile locale.

Consiliul regional, chiar daca nu putem sa-i spunem regional fiindca nu ne da voie Constitutia, sa ramana doar cu atributiile de dezvoltare. Ei vor trebui, la nivelul fiecerei regiuni, sa preia organismele intermediare. Astazi avem organisme intermediare pe toate programele operationale descentralizate de la ministere, corect? Daca ei vor prelua, si trebuie sa vrea dezvoltarea regionala si nu numai pe fonduri europene, vor prelua aceste structuri, in care sunt oameni pregatiti, la nivelul consiliului regional. Acest transfer nu stiu daca presupune in mod special cheltuieli, eu zic ca nu, dar, e posibil de un transfer, la un moment dat, de vreun sediu. Exista niste studii pe tema aceasta.

Pentru cetatean, ne dorim sa nu existe cheltuieli in plus, in afara de acestea referitoare la placute, iar, ulterior, tot ce tine de acte de proprietate, de acte de functionare, carti funciare, doar sa se faca modificarea actelor normative, asa cum s-a intamplat - inlocuirea judetului cutare cu judetul regional, ca apartenenta, ca alta modificare nu trebuie facuta", a spus Barbu, pentru Ziare.com.

Sunteti de acord cu reorganizarea judetelor Romaniei? - Sondaj Ziare.com.

Cu o zi inainte, primvicepresedintele PDL Gheorghe Flutur spusese ca nu vor exista probleme pentru cetateni, caci se va transfera "tot" ce tine de cetatean la primarii, luandu-se astfel cele mai multe din atributiile Consiliilor Judetene.

"(Probleme -n.r) nu vor fi, pentru cetateni primaria e institutia de promixitate la care sa bata la usa. Daca e sa vorbim de descentralizare, trebuie sa transferam tot la primarii, tot ce e de transferat pentru relatia cu cetateanul. Cetateanul nu trebuie sa mearga la regiune, la regiune merg anumite institutii, se stabilesc strategii, prioritati de investitii. Relatia cu publicul o are primaria, de aici e si numele, primarul e in relatia directa cu populatia", a subliniat Flutur, pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#reorganizare judete, #reorganizare judete Romania , #deputat