Ziare.com

Sulfina Barbu: Antonescu si Ponta reinvie democratia originala a lui Iliescu

Duminica, 27 Martie 2011, ora 20:29

   

Sulfina Barbu: Antonescu si Ponta reinvie democratia originala a lui Iliescu
Deputatul PD-L Sulfina Barbu critica propunerea lui Crin Antonescu privitoare la ideea ca romanii din strainatate sa poata vota daca platesc cel putin un impozit si considera ca in acest mod s-ar reveni in fapt la "votul cenzitar", dar si pe cea a lui Victor Ponta, privind votul obligatoriu.

"Antonescu-vot cenzitar si Ponta-vot obligatoriu s-au saturat de atata democratie in Romania si au decis sa reinvie democratia originala a lui Iliescu. Am constatat cu ingrijorare ca Alianta Socialista inlocuieste programul si solutiile economice cu un atac fara precedent la bazele democratiei din Romania. Crin Antonescu, presedintele unui asa zis partid liberal, ne propune in 2011 sa revenim la votul cenzitar introdus in Romania in 1866. Antonescu, un liberal autentic, este gata sa sacrifice votul universal, un drept esential in democratie, doar pentru ca romanii din diaspora voteaza cu PDL si Traian Basescu", spune Sulfina Barbu.

"Victor Ponta are nostalgia comunismului si vrea sa intoarca Romania la votul obligatoriu. Daca tot juca baschet si clameaza amnezia perioadei comuniste, sa ii aminteasca cineva ca atunci aveam prezenta la vot de peste 90%, dar democratie 0%. Stupefiant este ca democratia in Romania este atacata de fapt de cei care striga de dimineata pana seara ca Traian Basescu este dictator", subliniaza Barbu.

Liderul PNL Crin Antonescu a lansat, intr-un interviu acordat unei publicatii din Italia, ideea ca dreptul la vot al romanilor care traiesc in afara granitelor sa fie conditonat de plata a cel putin un impozit in tara, subliniind ca nu e opinia sa finala, dar ca subiectul merita o dezbatere.

Solicitat sa expuna pozitia PNL fata de proiectul pregatit de MAE pentru romanii din afara granitelor, privind votul prin corespondenta, Crin Antonescu a explicat ca exista riscul ca aceasta forma de vot sa fie folosita pentru fraudarea viitoarelor alegeri. "Daca nu am avea precedentul lui 2009 si dubii extrem de serioase privind corectitudinea cu care institutiile statului dominate de PD ar gestiona un asemenea sistem, poate ca nu ne-am opune de principiu votului prin corespondenta. Atata vreme insa cat statul PD-ist functioneaza asa cum functioneaza, mi-e teama ca votul prin corespondenta nu e decat unul dintre instrumentele prin care se pregateste fraudarea alegerilor viitoare in scopul perpetuarii actualei puteri", a spus liderul PNL, citat pe Gazeta Romaneasca.

Pe de alta parte, sapte deputati ai PSD au depus o propunere legislativa prin care absenta alegatorilor la viitoarele alegeri parlamentare sa fie sanctionata cu amenzi intre 1.000 de lei si 1.500 de lei, insa Consiliul Legislativ a mentionat ca introducerea obligativitatii votului ar incalca Legea fundamanetala.

Sursa: rNews

Articol citit de 753 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Purtătorii tortei

Spre voi, azi, purtători ai tortei, durutul suflet mi'l indrept,
Căci soartă bună pentru tară, doar de la voi am drept s'astept...
In codrul Neamului, - in care s'a'ntins atata putregai
Si insusi vantul primăverii n'aduce decat "of" si "vai",

- Azi, numai voi urcati spre soare, -biruitor si verde crang,-
Si-asi vrea, la pieptul plin de doruri, cu mii de brate să vă strang!
Copii ai lipsei si-ai durerii, inghesuiti prin vechi mansarde,
Al căror foc nu arde'n vatră, dar sufletul ca smirna arde;

Flămanzilor, a căror hrană adesea'i un pătrar de paine,
In voi, -cu spade mari de flăcări,- eu văd Arhanghelii de maine,
Arhanghelii ce-or pune capăt atator suferinti nedrepte
Si'ntregului dezmăt ce cantă pe-ale nemerniciei trepte...

Sus torta sufletelor voastre, copii cu suflete curate,
Ca să puteti curma tot jaful, să faceti plansului dreptate!...
Să umpleti ocnele, pe viată, cu-acei nemernici si misei
Ce'nfometează tara toată, ca să se ghiftuiască ei!...

Vasile Militaru - 1937

 

Pentru P.N.L.

Cred ca este tarziu sa mai sune maicata la 112 este ???? De unde esti mai ''liberalule '' ??? Sper ca nu esti la parnaie ?????

 

george, esti naiv

Comenteaza la articol, daca tot vrei sa arati ca tu esti liber...all. Ce parere ai despre USLa? Ne intoarce inapoi, la comunismul lui ceasca, iar tu nu poti comenta. De ce? Ptr ca voi, astia incapabili sa ganditi cu capetele voastre, santeti vuvuzelele opozitiei. Orice fac ei, voi spuneti ca e bine, calcand pe demnitatea voastra (daca mai aveti asa ceva). Nu le va merge, te asigur. Spre norocul nostru, astia nu vor ajunge la putere nici peste 20 de ani. Am zis.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor