Sulfina Barbu: Nemirschi ar trebui sa demisioneze, insa decizia o ia premierul

Marti, 28 Iulie 2009, ora 19:38
784 citiri
Sulfina Barbu: Nemirschi ar trebui sa demisioneze, insa decizia o ia premierul
Foto: www.realitatearomaneasca.ro

Reprezentantii PD-L din Comisia parlamentara de ancheta Nemirschi ii cer ministrului Mediului sa dea dovada de barbatie si sa demisioneze in urma raportului ce contine rezultatul controlului ANRMAP privind banii cheltuiti pentru Programul Operational Sectorial de Mediu.

"Se pune in pericol finantarea europeana pentru Programul Operational Sectorial de Mediu, este vorba de 5,6 miliarde de euro pana in 2013. Angajamentul Guvernului este ca absorbtia fondurilor europene sa fie o prioritate si acum constatam ca unii ministri nu aplica procedurile impuse de Comisia Europeana", a declarat vicepresedintele comisiei de ancheta, Sulfina Barbu (PD-L).

Ea a anuntat ca vor fi transmise premierului Boc concluziile democrat-liberalilor din Comisia de ancheta Nemirschi.

Barbu a precizat ca nu solicita primului-ministru demiterea ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, dar este datoria sa sa transmita punctul de vedere al pedelistilor din comisie catre seful Guvernului.

"Este de datoria noastra sa semnalam aceste lucruri pentru ca este vorbe de fonduri europene. Este decizia primului-ministru ce va face in acest caz", a declarat Sulfina Barbu. Totusi, ea a apreciat ca Nemirschi ar trebui sa renunte la functia detinuta.

"Un ministru responsabil, cand sunt constatate astfel de lucruri, ar trebui sa lase locul altcuiva. Pana la urma, este vorba de un cadou facut unei firme", a adaugat Barbu.

O recomandare similara a facut si Petru Calian. "Primul ministru trebuie sa ia act de raportul ANRMAP, astfel incat sa ia masurile care se impun, pentru ca nu cred ca Nemirschi va fi barbat si-si va da demisia. (...) Astept asadar sa vad barbatia, sa vad sinceritatea domnului ministru si sa isi exprime cel putin un punct de vedere fata de raportul ANRMAP", a spus Calian.

Deputatul PD-L a apreciat ca ministrul Nemirschi ar putea fi acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. Calian a precizat ca este un punct de vedere personal, dar a spus ca deja, in acest caz, s-a stabilit oficial existenta unor contraventii, prin controlul Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice.

"Fapte contraventionale exista sigur si acesta este un argument forte care ar trebui sa-l puna pe ganduri pe primul-ministru", a incheiat Calian.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Nemirschi a incheiat marti audierile urmand ca raportul sa fie finalizat la 10 august.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Sulfina Barbu ancheta comisie, #Nicolae Nemirschi demisie , #ministrul Mediului