Andreea Paul-Vass, in stare de incompatibilitate? - un ministru acuza

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 22:36
4649 citiri
Andreea Paul-Vass, in stare de incompatibilitate? - un ministru acuza
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, crede ca numirea Andreei Paul Vass in functia de membru al comisiei de listare a Hidroelectrica si faptul ca sotul si cumnatul acesteia lucreaza la o firma de brokeraj reprezinta "un caz de incompatibilitate".

"Daca lucrul acesta este valabil, cred ca este un caz de incompatibilitate si nu cred ca doamna Paul Vass isi asuma o astfel de situatie. Datoria domniei sale era sa-l informeze pe primul ministru exact cum stau lucrurile", a declarat Sulfina Barbu, citata de Mediafax.

In replica, Andreea Paul-Vass sustine ca prezenta cumnatului sau la conducerea asociatiei brokerilor nu genereaza conflict de interese, motivand ca asta ar insemna ca "bataia din aripi" a unui fluture in Marea Britanie sa provoace uragan in California.

"Nu a fost niciodata si nici nu am de gand sa ma apuc vreodata de matraseli. Faptul ca am un cumnat broker nu naste niciun fel de conflict de interese cu participarea mea in comisia pentru coordonarea procesului de privatizare a Hidroelectrica.

Gradul de generalitate este urias, iar participarea mea nu prezuma vreun profit al sau. Intreaga piata de capital va beneficia din plin de masurile recente guvernamentale de vanzare a participatiilor minoritare pe Bursa", spune Vass, potrivit Mediafax.

Consilierul subliniaza ca Dan Paul, cumnatul ei, "nu are cum" sa beneficieze de niciun fel de informatie privilegiata, justificandu-si afirmatia prin faptul ca, altfel, ar fi "ca in teoria bataii aripii de fluture", care spune ca o bataie din aripi a unui fluture in Marea Britanie poate cauza, printr-un lant de evenimente, un uragan in California.

"Cam asa ar fi si faptul ca am un cumnat broker si eu particip la avizarea procedurilor pentru selectarea intermediarului autorizat sau a prospectului final de oferta publica primara care sunt supuse aprobarii Guvernului prin memorandum si facute publice, in vederea vanzarii celor 10% de la Hidroelectrica pe Bursa", a concluzionat Vass.

Andreea Paul Vass, consilierul primului-ministru, este, incepand de miercuri, membru al Comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a "Hidroelectrica", reiese dintr-o decizie publicata in Monitorul Oficial.

"La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Andreea Maria Paul, consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru, se numeste in calitate de membru al Comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucuresti", se precizeaza in decizia semnata de premierul Emil Boc cu data de 31 ianuarie 2012.

Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial miercuri, 1 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Paul Vass Hidroelectrica incompatibilitate, #Pass Barbu incompatibilitate , #ministru Munca