Sulfina Barbu, criticata in PE: De ce veniti la Bruxelles ca sa vorbiti cu Opozitia?

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 23:47
3381 citiri
Sulfina Barbu, criticata in PE: De ce veniti la Bruxelles ca sa vorbiti cu Opozitia?
Foto: Arhiva

Guvernul din Romania ar fi trebuit sa poarte dialogul cu Opozitia in tara, si nu la Bruxelles, a declarat, marti, liderul grupului S&D, Hannes Swoboda, in cadrul audierii privind democratia din Romania.

Liderul S&D, care a transmis un mesaj de sustinere catre societatea civila, a remarcat si faptul ca la dezbaterea organizata la Bruxelles au luat parte reprezentanti ai Guvernului, in persoana ministrului Muncii, Sulfina Barbu.

Crin Antonescu, la Bruxelles: Romania nu este si nu va fi Rusia sau Belarus

"Iata cat de mare este interesul starnit de evenimentele din Romania si cat de interesat este evenimentul organizat de aceste doua grupuri din PE. Este interesant ca si Guvernul este reprezentat aici de doamna ministru Sulfina Barbu, careia ii urez bun venit.

Poate dupa aceea ati putea sa ne explicati de ce ati venit aici, la Bruxelles, ca sa vorbiti cu Opozitia, si nu ati facut acest lucru chiar in Romania. Cand vad cat de multe legi au fost promovate mai direct sau nu de catre Guvern prin Parlament si cate decizii nu au fost luate de Parlament, ci de catre Guvern, prin masuri de urgenta, si daca vad de asemenea cum a fost numit noul ministru de Externe, tot de Guvern, fara sa se treaca prin Parlament, atunci de ce nu are loc aceasta discutie la Bucuresti? Poate ca ar fi mai normal.

Sigur ca e interesant sa veniti la Parlamentul European, pentru ca noi acceptam intotdeauna dialogul, si despre aceasta este vorba aici, noi aparam democratia, pentru ca in multe dintre statele noastre, ca si Romania, democratia are un trecut foarte negativ. La fel si in Austria, tara mea, si in multe alte state din UE, democratia nu a fost respectata in trecut", a sustinut Swoboda.

Liderul S&D a facut referire si la protestele din Romania, mentionand ca reprezentantii europeni sustin societatea civila: "E foarte bine ca au fost demonstratii, poporul are dreptul sa iasa in strada, dar trebuie sa ne gandim ce sta la baza acestor demonstratii. Cred ca demonstratiile sunt un semn ca societatea din Romania este sanatoasa, ca nu accepta orice.

Nu neaparat pe fond, ci si in modul de a proceda (...) Nu dorim sa intervenim in afacerile interne din Romania, insa noi dorim sa transmitem un semnal societatii civile din Romania, sa ii sustinem. Noi privim din afara insa lupta trebuie dusa in interior de catre societatea civila".

Ponta, despre audierea USL la PE si greva parlamentara - TV Ziare.com

De asemenea, el a criticat faptul ca reprezentantii Guvernului Boc inca se gandesc la comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale. "Curtea ar fi hotarat ca cele doua alegeri sa fie separate si nu comasate, alegerile locale si cele parlamentare. Guvernantii au spus ca poate s-ar respecta, poate nu aceasta hotarare, in schimb eu cred ca ar fi un semn foarte, foarte negativ, daca nu s-ar respecta hotararea CCR", a atras atentia Swoboda.

Mai mult, liderul S&D a afirmat ca nu se pune problema unei solicitari de sanctionare a Romaniei in Parlamentul European, sustinand ca doar cetatenii pot hotari pe cine sanctioneaza si cine sunt oamenii politici care sa-i conduca pe viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Sulfina Barbu PE, #Opozitie Bruxelles, #USL Bruxelles, #discutii Opozitia Bruxelles Romania , #ministru Munca