Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sulfina Barbu: Sa vedem daca putem face alegeri parlamentare in septembrie

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 15:48
1419 citiri
Sulfina Barbu: Sa vedem daca putem face alegeri parlamentare in septembrie
Foto: Arhiva

Sulfina Barbu spune ca, potrivit calendarului impus de Constitutie, eventuale alegeri parlamentare anticipate ar putea avea loc in luna septembrie si ca este de analizat daca merita sa se treaca prin etapele procedurale obligatorii pentru a avea alegeri in septembrie, si nu in noiembrie.

Sulfina Barbu a declarat la TVR 1 ca si in acest moment, necunoscand decizia CCR daca se pot face alegeri comasate, personal ea sustine in continuare acest demers.

"Si astazi eu sunt convinsa ca alegeri comasate ar duce la o mai mare stabilitate, pentru ca orice solutii politice gandim noi politicienii din Romania indiferent ca suntem la putere sau in opozitie trebuie sa ne gandim ce este mai bine pentru Romania intr-o furtuna economica la nivel european de neimaginat pentru nimeni acum sase luni sau opt luni", a afirmat ea.

Sefa femeilor din PDL a reiterat ca o eventuala comasare ar aduce economii la buget si ar determina ca autoritatile locale si functionarii sa-si faca treaba fara a se gandi la cine va castiga parlamentarele.

Cat priveste posibilitatea ca alegerile parlamentare sa aiba loc mai devreme, ministrul Muncii spune ca potrivit calendarului impus de Constitutie, acestea nu se pot organiza mai devreme de septembrie.

"Curtea Constitutionala a spus ca este neconstitutionala legea, este un lucru cert, nu stim inca motivatia Curtii, dar din moment ce aceasta lege a fost declarata neconstitutionala suntem in premisa unui an electoral obisnuit: alegerile locale in iunie, alegerile parlamentare in noiembrie.

Daca discutam de alegeri anticipate, demisiile unui numar de parlamentari nu duc la anticipate, ci doar la alegeri partiale, iar anticipatele au o procedura foarte clara: demiterea sau demisia actualului Guvern, respingerea a inca doua propuneri de Guvern, constatarea in maxim 60 de zile de catre presedintele Romaniei a acestui fapt prin dizolvarea Parlamentului si apoi in Constitutie este termen constitutional strict 90 de zile se organizeaza alegerile anticipate.

Daca ne uitam tehnic, lucrurile acestea ne duc in luna septembrie. E de analizat sa vedem daca trebuie sa trecem prin toate etapele acestea ca sa mergem cu alegerile in luna septembrie decat in luna noiembrie, dar constitutional si pe lege, acestea sunt datele", a conchis Sulfina Barbu.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat duminica, la Antena 3, ca marti grupurile parlamentare ale Uniunii vor decide daca sustin alegerile anticipate, precizand ca el este de acord cu declansarea lor.

Fostul presedinte al UDMR Marko Bela a spus zilele trecute ca ar putea fi util ca organizarea alegerilor parlamentare sa aiba loc inainte de toamna.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sulfina Barbu alegeri, #Sulfina Barbu alegeri parlamentare , #ministru Munca