Ziare.com

Sulfina Barbu: Ministerul cheltuie 3,8 miliarde de euro cu asistenta sociala

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 19:29

   

Sulfina Barbu: Ministerul cheltuie 3,8 miliarde de euro cu asistenta sociala
Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a prezentat miercuri in plenul Senatului situatia numarului asistatilor sociali si a sumelor cheltuite prin bugetul ministerului cu aceste persoane, precizand ca acestea se ridica la 3,8 miliarde de euro.

Senatorii PSD i-au solicitat lui Barbu sa prezinte o situatie a numarului asistatilor sociali, in cadrul dezbaterilor asupra Legii asistentei sociale.

"Daca discutam cu nivelul cheltuielilor cu asistenta sociala din bugetul de stat prin bugetul ministerului Muncii si a institutiilor sub autoritate suma este de 14 miliarde de lei noi pe an, ceea ce inseamna aprox 3,8 miliarde de euro.

Daca discutam de numar de beneficiar, pe mai multe categorii avem: persoane cu handicap, adulti si copii - 640 de mii beneficiari; beneficiari pentru ajutoarele de incalzire 330 de mii, beneficiari pentru indemnizatia de crestere a copilului - 200 de mii, beneficiari ai venitului minim garantat - 221 de mii, familii care beneficiaza de ajutor pentru incalzirea cu lemne - 900 de mii, alocatii pentru copii - aprox 4 milioane, familii care beneficiaza de alocatii de sustinere - 420 de mii. Mai sunt si alte categorii, sunt multe cumulate", a explicat Barbu.

Sulfina Barbu le-a cerut senatorilor sa adopte Legea asistentei sociale

Barbu le-a cerut miercuri senatorilor sa adopte Legea asistentei sociale, precizand ca se doreste limitarea dependentei celor asistati fata de stat si focalizarea ajutoarelor catre cei care au neaparat nevoie de ele

Sursa: rNews

Articol citit de 918 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor