Sulfina Barbu: Remaniere poate sa fie in orice moment

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 18:45
834 citiri
Sulfina Barbu: Remaniere poate sa fie in orice moment
Foto: www.presidency.ro

Desi Executivul tocmai si-a schimbat cativa membri, zvonurile despre o posibila remaniere sunt tot mai des vehiculate si nici nu sunt neaparat infirmate de catre ministrii care au nimerit in fata microfoanelor jurnalistilor.

Noul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a raspuns si ea, joi, unei astfel de intrebari, evaziv, dar nu negativ.

"Remaniere poate sa fie in orice moment, insa doar premierul poate sa raspunda la aceasta intrebare", a declarat joi ministrul Muncii, Sulfina Barbu, rugata sa comenteze ultimele informatii cu privire la schimbarea unor ministri din Cabinetul Boc.

"Numai premierul poate sa raspunda la intrebarea cu privire la remaniere. El poate trage linie ca sa vada daca s-au indeplinit sau nu obiectivele pe care si le-a stabilit, dar este posibila. Atunci cand esti in Cabinet ti-ai asumat un program si daca nu ai indeplinit obiectivele ca ministru te poti astepta in orice moment sa pleci. Poate sa fie remaniere in orice moment, important e ca lucrurile sa mearga mai bine dupa orice pas facut", a declarat Sulfina Barbu, la Tvr Info.

Si ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care se pare ca se afla pe lista remaniabililor, a declarat joi ca premierul trebuie sa faca lamuriri pe aceasta tema.

"Nu stiu. Intrebati-l pe premier", le-a raspuns Baconschi jurnalistilor care l-au rugat sa comenteze pe aceasta tema.

Zvonurile legate de o remaniere "de toamna" au inceput din nou sa apara. Cinci ministri ar putea fi sacrificati in cadrul eforturilor de recredibilizare a actualei echipe guvernamentale.

Surse din cadrul majoritatii guvernamentale au declarat, pentru Evenimentul Zilei, ca Teodor Baconschi (Externe), Gheorghe Ialomiteanu (Finante), Traian Igas (Interne), Valeriu Tabara (Agricultura) si Valerian Vreme (Comunicatii) ar putea pleca din Guvern. PDL ar putea sa faca si o rocada, Gabriel Oprea urmand sa cedeze Apararea pentru ministerul de Interne, iar Cristian Diaconescu ar urma sa preia Externele.

Sulfina Barbu crede in Statele Unite ale Europei

Cat despre esecul de joi inregistrat de Romania cu privire la aderarea la spatiul Schegen, ministrul Muncii spera ca lucrurile se vor rezolva pe viitor.

"Nu este un succes, dar eu sper sa nu fie un esec, deoarece discutiile raman deschise", a precizat ministrul PDL.

Cat despre solutia propusa de Traian Basescu, care a declarat joi ca formarea Statelor Unite ale Europei este singura solutie la indemana pentru depasirea crizei compleze cu care se confrunta Uniunea Europeana, Sulfina Barbu a precizat ca este un proiect fezabil, dar nu se poate intampla peste noapte.

"Eu am convingerea ca daca vom discuta despre politici unitare la nivel european, la nivel de domeniu fiscal si bugetar, daca statele reusesc sa treaca peste orgolii si suveranitate, cred ca se poate. E simplu sa mergem pe politici comune in munca, cercetare, educatie, daca se va face o echilibrare la nivelul european. Nu se poate intampla peste noapte, dar vad o solutie posibila si viabila SUE", a conchis Sulfina Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sulfina Barbu ministrul muncii, #remaniere toamna guvernul Boc , #ministru Munca