Sulfina Barbu: Romania, in pericol - va pierde 4,6 milioane de cetateni

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 16:30
4845 citiri
Sulfina Barbu: Romania, in pericol - va pierde 4,6 milioane de cetateni

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat vineri, la scoala de vara a Partidului Popular European de la Bucuresti, ca Romania se confrunta cu o mare provocare in urmatoarele decenii, din cauza faptului ca va pierde 4,6 milioane de oameni, din cauza scaderii demografice.

"Declinul demografic din Europa nu ocoleste Romania (...) Pana in 2060, Romania va avea o scadere de aproximativ 4,6 milioane cetateni", a declarat Sulfina Barbu.

In opinia ei, imbatranirea populatiei e cea mai mare provocare a Europei, care pune mare presiune pe bugetele de asigurari sociale.

"Toate aceste date ne obliga sa venim cu politici publice sa reechilibram bugetele - este extrem de important sa fim responsabili. In acest context, ma bucur ca fac parte dintr-o familie politica europeana responsabila", a mai adaugat noul ministru al Muncii.

In opinia ei, masurile de reforma luate de Guvernul roman sunt "garantia ca cetatenii incep sa-si croiasca drumul in viata cat mai putin dependent de stat." Sulfina Barbu a mai vorbit si despre eforturile Guvernului de a reechilibra bugetele de pensii, care sunt printre cele mai vulnerabile, din cauza crizei economice si a problemelor demografice.

Ministrul Muncii a lansat si un atac la adresa Opozitiei, pe care a numit-o "cea mai iresponsabila Opozitie din Europa".

#Sulfina Barbu deficit demografic, #Sulfina Barbu pierdere cetateni , #ministru Munca