Sulfina Barbu: Sunt gardianul impotriva populismelor si demagogiei

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 13:51
1051 citiri
Sulfina Barbu: Sunt gardianul impotriva populismelor si demagogiei
Foto: B1 Tv

Ministrul Muncii Sulfina Barbu a anuntat vineri ca aproape 7.000 de persoane au ramas fara pensiile de invaliditate, dupa ce controalele efectuate au aratat ca erau apte de munca.

"Casa Nationala de Pensii face verificari pentru aplicarea corecta a sistemului de pensii. La capitolul pensii de invaliditate, au fost depensionati 6.894 de pensionari, din cauza ca nu indeplineau criteriile si sunt apti de munca", a declarat vineri ministrul Muncii.

Sulfina Barbu a explicat ca in cele trei luni de cand conduce aceasta institutie a realizat ca este "gardianul impotriva populismelor si demagogiei".

"In cele trei luni de cand sunt aici am constatat ca ministrul Muncii este un gardian impotriva populismelor si demagogiei. Am vazut ca multe dintre aceste promisiuni populiste facute de politicieni au dost puse in practica, prin intermediul Ministerului Muncii, prin acordarea de ajutoare si prestatii sociale", a mai comentat ministrul Muncii.

Sulfina Barbu a anuntat ca in urma mai multor verificari s-au constatat numeroase nereguli.

"Controale in domeniul persoanelor cu handicap: La Hunedoara peste 18.000 de persoane, adica 90,4% erau incadrate la handicap grav, dintre aceste 180 de persoane au fost verificate si 130 nu erau incadrate corect. La multe dintre ele au fost sistate ajutoarele sociale si sunt procese pe rol pentru a recupera sumele efectuate nelegitim catre aceste persoane. La Sibiu, in urma verificarilor pe 430 de dosare, 283 de persoane aveau certificat de incadrare in mod fraudulos, iar alte 83 de persoane au fost incadrate cu un grad de handicap mai avansat decat in realitate.

La controalele efectuate in domeniul prestatiilor sociale in 2011 am avut numar mai mic decat anul trecut, pentru ca unii beneficiari nu indeplineau conditiile pentru a primi pe baza criteriului venitului minim garantat. S-a realizat practic o economie de 400 de milioane de lei din cele doua prestatii sociale", a mai explicat ministrul Muncii.

Sulfina Barbu s-a plans ca sunt prea putini inspectori sociali.

"Este nevoie de intarirea capacitatii de control. Inspectia sociala este din pacate ineficienta din cauza lipsei de personal si lipsei structurilor din teritoriu, sunt doar doi inspectori sociali pe judet si este insuficient. Am pregatit ordonanta de urgenta pentru intarirea capacitatii constitutionale in acest domeniu, iar Inspectia Sociala sa fie introdusa, la Ministerul Muncii, distinct. Ne mai propunem sa infiintam agentia nationala pentru prestatii si inspectii sociale", a mai declarat ministrul Muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sulfina Barbu ministrul muncii, #control pensii invalizi , #ministru Munca