Sulfina Barbu: Vom indexa pensiile daca avem venituri (Video)

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 14:03
3585 citiri
Sulfina Barbu: Vom indexa pensiile daca avem venituri (Video)
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, in fata comisiei de munca a Camerei Deputatilor, ca Guvernul are doua variante de buget - una care include indexarea pensiilor si alta care nu o include.

"Daca sunt identificate veniturile pentru indexarea pensiilor, vom face acest lucru. Daca nu vom avea aceste venituri, exista doua variante: sa nu fie acordata indexarea sau sa ne gandim la surse de venituri suplimentare. Daca nu se identifica surse de venituri suplimentare introducerea de noi taxe si impozite ar fi unica solutie", a spus ministrul Muncii.

Aceasta a adaugat ca in Guvern nu s-a luat in calcul cresterea actualelor taxe si impozite sau introducerea unora noi.

"Daca cifrele economice ne vor arata ca nu sunt resurse in bugetul pe 2012, asteptam la discutiile pe buget propuneri din partea opozitiei pentru cresterea taxelor si contributiilor", a adaugat Sulfina Barbu. Intrebata daca exista banii necesari pentru indexarea pensiilor, ministrul Muncii a subliniat ca asteapta sa primeasca o "certificare" din partea Ministerului de Finante si a partenerilor externi.

"Nu pot sa ma pronunt acum pana nu am certificarea celor care spun da ca exista aceste resurse pentru indexarea pensiilor", a precizat ministrul Muncii.

Barbu estimeaza ca Romania are nevoie de aproximativ 3 miliarde de lei pentru a acoperi aceste cheltuieli, informeaza Antena 3.

Demnitarul spune ca proiectia bugetara pentru anul 2012 prevede o indexare a pensiilor cu 6,5%.

Intrebata daca Guvernul ar putea recurge la o masura pentru a amana cresterea punctului de pensue, Sulfina Barbu a raspuns: "Daca nu exista o resurse, ve veni cu o solutie legislativa, nu exista o incalcare a legii in acest moment".

Ea a raspuns, pe holul Parlamentului, si intrebarile referitoare la ANOFM, al carui sef, Silviu Bian, a fost arestat pentru luare de mita spunand ca a solicitat si interventia Corpului de Control al primului ministru.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Sulfina Barbu taxa pensii, #indexare pensii taxa , #ministru Munca