Sulfina Barbu este noul ministru al Muncii

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 18:12
3994 citiri
Sulfina Barbu este noul ministru al Muncii

Sulfina Barbu a fost numita, vineri, in functia de ministru al Muncii, dupa ce premierul Emil Boc l-a revocat pe Sebastian Lazaroiu din aceasta functie, din cauza declaratiilor acestuia.

Presedintele Traian Basescu a semnat vineri numirea sa in functie, iar ceremonia de investire urmeaza sa aiba loc luni. Nu eu existat voci din interiorul PDL care sa se opuna numirii acesteia.

Boc l-a revocat pe Lazaroiu - Sulfina Barbu, noul ministru al Muncii

De altfel, noul ministru al Muncii a mai fost aproape de a fi numita in aceasta functie, pe 3 iunie 2011, fiind propunerea partidului, insa, in ultimul moment, a fost preferat Sebastian Lazaroiu.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, revocat din functie - vezi reactiile

Sulfina Barbu este unul din cei mai vechi membri ai formatiunii de la putere, careia i s-a alaturat in 1997, iar in prezent e deputat, presedintele Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor.

Noul ministru a mai fost parte a Guvernului, intre 2004 si 2007, cand a ocupat functia de ministru al Mediului, pana la momentul in care PD a fost scos de la guvernare de catre premierul Calin Popescu Tariceanu.

Inainte de asta, ea a mai fost director in Primaria Capitalei, intre 2001 si 2004, in mandatul de primar al lui Traian Basescu. Profesia ei de baza este cea de inginer geolog, ea absolvind Facultatea de Geologie si Geofizica de la Universitatea din Bucuresti, in 1990.

Pe plan politic, deputatul de Bucuresti este presedintele Organizatiei de Femei a PDL, a fost vicepresedinte al formatiunii pana in 2011 si a candidat la pozitia de secretar general al partidului, la congresul din luna mai a acestui an.

Ea este unul dintre cei mai activi deputati ai partidului, remarcandu-se prin 40 de propuneri legislative, 114 luari de cuvant, 7 declaratii politice si 6 intrebari si interpelari.

Lazaroiu, schimbat fiindca incerca sa-si faca imagine

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca schimbarea din functie a ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, a fost facuta fiindca acesta nu era un ministru cu norma intreaga si isi facea imagine in dauna PDL.

"Guvernul are nevoie de un ministru cu norma intreaga la Ministerul Muncii, iar, pe de alta parte, PDL are nevoie de un ministru care sa nu incerce sa isi faca imagine in detrimentul partidului care il sustine", a spus Emil Boc.

El i-a multumit lui Sebastian Lazaroiu, pe care l-a numit "o personalitate" pentru activitatea de la Ministerul Muncii.

"I-am multumit domnului Lazaroiu pentru activitate si mergem mai departe. E o personalitate a vietii publice si ii multumesc, pentru ca a incercat sa promoveze proiectele de reforma la minister", a mai adaugat premierul, care a refuzat sa mai faca alte declaratii.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Sulfina Barbu ministru Muncii, #Sulfina Barbu activitate , #PDL