PDL ataca uninominalul la CCR: USL si-a legiferat dispretul fata de romani

Marti, 22 Mai 2012, ora 16:20
3785 citiri
PDL ataca uninominalul la CCR: USL si-a legiferat dispretul fata de romani

PDL a decis sa atace la Curtea Constitutionala legea Ponta-Antonescu, votata marti de Camera Deputatilor, care prevede votul uninominal pur fara prag electoral.

"Va anuntam ca PDL ataca la CCR legea care astazi a fost votata de catre USL in Camera Deputatilor. Motivul: nu au respectat vointa suverana a poporului roman!", a declarat Sulfina Barbu, referindu-se la referendumul din 2009, cand peste 7,7 milioane de romani au votat pentru reducerea numarului de parlamentari la 300 si pentru parlament unicameral.

"Prin votul dat astazi, USL si-a legiferat dispretul fata de romani! Astazi USL a votat pentru cresterea numarului de parlamentari! Nu vom avea 471, ci minim 481, minim 10 in plus vor intra in Parlament", a subliniat Sulfina Barbu.

Legea Ponta-Antonescu inmulteste parlamentarii, desi USL promisese ca ii injumatateste

Deputatul PDL a reamintit ca, atata timp cat au fost in Opozitie, cei din USL au sustinut, declarativ si nu numai, reducerea numarului de parlamentari la 300. "Cum au venit la Putere si-au schimbat opinia", a comentat aceasta.

"180 de parlamentari au votat impotriva celor 7,7 milioane de romani"

Sulfina Barbu a precizat ca PDL nu a participat la votul dat marti pentru noua lege electorala, spunand ca partidul sau "nu doreste sa fie partas la falsificarea vointei suverane a cetatenilor romani, exprimata in referendumul din 2009".

"PDL respecta votul celor 7,7 milioane de romani(...) PDL a depus amendament pentru reducerea la 300 de parlamentari, si in comisii si in plen, dar, in dispret fata de vointa suverana a cetatenilor, USL a respins acest amendament.

PDL sustine in continuare reforma sistemului electoral din Romania asa cum s-au pronuntat cetatenii : scrutin majoritar din primul tur si 300 de parlamentari. PDL sustine modificarea Constitutiei pentru parlament unicameral", a mai declarat deputatul PDL.

"USL ne-a aratat astazi ca, odata ce au cucerit puterea prin metodele pe care le-ati vazut, accepta orice conditii ale partidelor care le promit voturi, dar nu accepta conditiile cetatenilor romani.

180 de parlamentari au votat impotriva celor 7,7 milioane de romani care s-au pronuntat la refendum!", a subliniat inca o data Sulfina Barbu.

In aceste conditii, PDL a decis sa respecte in continuare vointa cetatenilor si sa atace la Curtea Constitutionala noua lege electorala Ponta-Antonescu.

Pirvulescu: USL vrea sa distruga PDL cu uninominalul

Legea electorala Ponta-Antonescu a fost votata marti de Camera Deputatilor, decizionala, si urmeaza sa mearga spre promulgare dupa ce Curtea Constitutionala isi va exprima punctul de vedere asupra sesizarii PDL. De asemenea, este posibil ca presedintele Traian Basescu sa o reintoarca in Parlament, stiut fiind ca el a fost initiatorul referendumului din 2009.

Votul uninominal varianta USL a trecut de Parlament - PDL il contesta la CCR

Legea a fost votata de deputatii USL, UNPR si cei ai minoritatilor, in timp ce UDMR s-a abtinut de la vot, iar PDL a votat impotriva.

Protest in Parlament fata de uninominalul USL: Asta-i magarie, nu democratie!

Legea este puternic contestata si de organizatiile neguvernamentale, care considera ca noul sistem de vot incalca principiile democratiei si Constitutia.

Citeste si:
Ciucă l-a rugat pe premierul Greciei să susțină România pentru a fi admisă cât mai repede în Schengen
Ciucă l-a rugat pe premierul Greciei să susțină România pentru a fi admisă cât mai repede în Schengen
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 7 iulie, la Atena, că l-a rugat pe prim-ministrul grec şi echipa sa să sprijine demersul României de a fi cât mai curând admişi în spaţiul...
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...