Sulfina Barbu, atac la Guvernul Ponta: A saracit fiecare familie cu aproape 100 de lei

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 15:07
2930 citiri
Sulfina Barbu, atac la Guvernul Ponta: A saracit fiecare familie cu aproape 100 de lei
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca sub Guvernarea USL pretul alimentelor a crescut cu cea mai mare valoare din ultimii zece ani in luna septembrie, iarna va aduce facturi mai mari cu 35% si un noul val de scumpiri ii va lovi pe romani in 2013.

"Nota de plata a prostiilor comise de USL se regaseste in preturi platite de fiecare dintre noi, mai mari, in aceasta toamna si in iarna care urmeaza. Ponta vorbeste despre orice altceva decat despre problemele reale ale romanilor, despre realitatea dura a cresterii accelerate a preturilor, a deprecierii leului in raport cu euro (...) nici liderii PNL nu vorbesc despre aceasta realitate dura, probabil sunt preocupati acum sa ingroape PNL in valizele lui Gigi Becali.

Domnul Victor Ponta nu vorbeste despre faptul ca pretul alimentelor a crescut in luna septembrie cu cea mai mare valoare lunara din ultimii 10 ani, anume 2,3%. Victor Ponta nu vorbeste despre faptul ca fiecare familie din Romania a saracit cu aproape 100 de lei de la preluarea guvernarii de catre USL, sunt cifre reale. Victor Ponta nu vorbeste despre iarna care va aduce facturi mai mari cu 35% fata de iarna trecuta. Gazele si energia electrica s-au scumpit deoarce USL a negociat prost cu FMI", a declarat Barbu.

Vicepresedintele democrat-liberal a adaugat ca Romania va fi lovita de un nou val de scumpiri in 2013. "Victor Ponta si ministrii nu vorbesc de cele 7 majorari de preturi la benzina si motorina din luna mai si pana acum. Platim cu 14% mai mult pentru carburanti acum decat plateam la sfarsitul lunii aprilie. Victor Ponta nu vorbeste despre realitatea din fata rafturilor: cartofii sunt mai scumpi cu 27%, ouale s-au scumpit cu 8%, uleiul cu 6%.

Victor Ponta nu vorbeste despre noul val de scumpiri care ne va lovi din ianuarie pe fondul majorarii pretului la gaze, si acest lucru e confirmat de Asociatia Romana a Carnii, de exemplu, care a anuntat cresteri de preturi cu cel putin 15% si toate scumpirile vor veni din nou in lant, la oua, zahar, fina, prodsse lactate, de panifiatie.

Inflatia din acest an, cresterile de preturi, au la baza in primul rand motive politice dar au la baza si proasta guvernare (...) si vedem ca si prognoza de crestere economica de 1,5% la inceputul anului a fost redusa la 1% si probabil ca va fi sub un procent la sfarsitul anului", a punctat Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sulfina Barbu atac Ponta, #Ponta masuri economice guvern, #preturi alimente guvern Ponta , #PDL