Ziare.com

Sulfina Barbu, despre Miscarea Populara si datoriile de la CFR Marfa Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 14:20

   

Sulfina Barbu, despre Miscarea Populara si datoriile de la CFR Marfa Interviu
Vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, considera ca Miscarea Populara a ratat din start obiectivul anuntat initial de a atrage oameni noi care nu au facut politica.

"Realitatea ne demonstreaza ca Miscarea Populara ia oameni de la PDL. Apoi am vazut mai multe atacuri la adresa PDL, deci o opozitie la Opozitie, decat la actuala Putere" a declarat Sulfina Barbu intr-un interviu acordat Ziare.com.

Pe de alta parte, vicepresedintele democrat-liberal atrage atentia ca guvernul nu a obtinut acordul Comisiei Europene pentru stergerea datoriilor CFR Marfa, desi acest aviz ar fi trebuit sa existe deja in momentul declansarii procesului de privatizare. Lipsa lui compromite intregul proces.

In interviul acordat Ziare.com, Sulfina Barbu a explicat cum vede guvernul alternativa al PDL, cum ar putea fi create noi locuri de munca, dar si care a fost principala eroare a guvernelor PDL in aceasta privinta.

Miscarea Populara s-a inscris ca partid la tribunal. Il priviti ca pe un potential pericol sau, dupa cum va indeamna d-na Udrea, ca pe un potential aliat?

Diferentele dintre declaratii si fapte sunt mari. Initial cand s-a anuntat constituirea unui nou partid politic am zis ca e un lucru bun sa se coaguleze o noua forta de centru dreapta. Plecam de la declaratiile initiale ca vor atrage oameni noi care nu au facut politica.

Dar realitatea ne demonstreaza ca Miscarea Populara ia oameni de la PDL. Faptul ca nu atrag oameni din zona declarata e o lipsa de performanta din start. Apoi am vazut mai multe atacuri la adresa PDL, deci o opozitie la Opozitie, decat la actuala Putere.

Vom vedea care va fi platforma politica. Vom vedea daca sunt alaturi de noi, daca sustin aceleasi valori ca noi. Noi am invitat toate partidele sa ni se alature pe proiecte mari: modificarea Constitutiei, pachetul de legi pentru reducerea fiscalitatii si sustinerea mediului de afaceri, despus in Parlament, si regionalizare. Nu stim nici cum se pozitioneaza MP fata de pactul de coabitare intre presedinte si premier.

Spuneti ca PMP va ia oameni. Acesta e un bat cu doua capete. Ei ii iau si pentru ca dvs ii pierdeti. Ce masuri luati pentru a va tine oamenii, pentru a reconstrui partidul?

Partidele se reconstruiesc in opozitie. In 2005 PSD era in degringolada si a avut nevoie de mai bine de doi ani sa se stabilizeze, sa devina coerent. Nu poti sa tii pe nimeni cu forta. Obiectivul nostru este sa consolidam organizatiile si oamenii dispusi sa faca opozitie si care vor sa reconstruiasca partidul.

Multi, inclusiv dintre cei plecati acuza PDL ca nu faceti opozitie

Va dau doar exemple majore de opozitie eficienta. Legea referendumului. Daca PDL nu ar fi atacat aceasta prevedere la CCR, nu am fi avut amanarea cvorumului de 30% pentru un an si Constitutia ar fi trecut pe repede inainte, fara ca romanii sa intelega ce li se intampla. Statutul parlamentarului - superimunitatea nu a fost aprobata datorita actiunilor PDL.

Am creat comisiile de specialitate, in care pot sa vina si simpatizanti ai partidului. Comisiile sunt laboratoarele pentru alcatuirea proiectelor de lege, politicilor publice si a viitorului program de guvernare. Urmeaza constituirea guvernului alternativa.

Il avem pe dl. Catalin Predoiu care ni s-a alaturat, a inteles perfect procesul de reconstructie si pune umarul la el. Pana la sfarsitul lunii septembrie comisiile de specialitalte vor selecta ministrii din guvernul alternativa.

Cum vedeti acest guvern alternativa. Oameni noi, oameni vechi?

Trebuie sa fie oameni competenti. Se se regaseasca oameni cu experienta care au performat in functii, dar si oameni noi. Eu sunt convinsa ca ni se vor alatura oameni cu un cuvant de spus si cu experienta. Trebuie sa existe un bun echilibru intre veterani si oameni noi.

Se vorbeste despre o nostalgie in PDL dupa Traian Basescu. O simtiti in partid?

A trecut perioada liderilor locomotiva. Au exista doi astfel de lideri Ion Iliescu si Traian Basescu. Acum trecem la etapa partidelor de echipa, structurale, care sunt conduse de echipe nu de lideri providentiali. Atat PDL a avut de castigat datorita lui Traian Basescu, ca lider, dar si presedintele a avut un partid puternic in spate, care l-a sustinut in toate campaniile. A existat un parteneriat pe o etapa extrem de dificila in care, umar la umar, ne-am asumat pierderi electorale pentru a duce Romania unde trebuie.

Cum apreciati planul lui Victor Ponta de a crea 50 de mii de noi locuri de munca. Este fezabil?

Mi-ar fi placut sa fie fezabil. Pana la sfarsitul lui 2013 mai sunt vreo 5 luni. De unde iei bani pana atunci? Ei nu exista, executia bugetara ne arata ca incasarile sunt cu 6 miliarde de lei mai mici decat previzionatul pe primele 6 luni. Dar sa zicem ca ar exista banii. Nu exista timp.

Ca sa apara efectiv locul de munca omul trebuie sa faca efectiv ceva, sa sape, sa puna teava, etc. Prentru investitiile publice licitatiile dureaza 52 de zile doar anuntul in MO. Asta inseamna inceputul lui octombrie. Pana cand se semneaza mai dureaza inca cel putin 15 zile. Asta inseamna mijlocul lui octombrie. Ce lucrare poate incepe in 15 octombrie? Din noiembrie nu se mai poate lucra. Pentru 2013 este o fatasmagorie.

Apoi sa facem o comparatie cu documentul trimis de guvern la Bruxelles pentru Acordul de parteneriat 2014-2020. Dupa a treia forma, exasperata, CE a dat un comunicat in care a explicat ca nu exista viziune, nu exista strategie, nu exista planificare pentru banii alocati in acea perioada.

Acordul nu se semneaza in orice conditii. Trebuie respectate angajamentele, strategiile UE, iar proiectele trebuie sa fie eligibile. De exemplu, guvernul a cerut 1 miliard de euro pentru planul national de cadastru, dar nu a fundamentat in niciun fel. Guvernul a cerut inclusiv realocari de fonduri care sunt interzise de regulamentele europene si evident ca au fost respinse.

In chestiunea fondurilor europene nu ati performant nici dvs. De ce credeti ca de cand am intrat in UE nu suntem in stare sa luam banii, indiferent cine a fost la guvernare?

La primul exercitiu financiar ne-am format un corp de specialisti care ar fi trebuit mentinut in autoritatile care au relatii cu fondurile europene.

Si nu a fost mentinut?

Sunt fluctuatii mari de personal, multi au plecat catre zona privata si fara oameni care sa stie procedurile nu poti sa faci mare lucru. Apoi, oamenii din autoritatile locale, beneficiare de fonduri europene, sunt foarte slab pregatiti. Oamenii acestia ar trebui specializati, formati, cel putin 6-8 luni de zile.

In al treilea rand, Romania trebuie sa gaseasca, asa cum a gasit Polonia, finantare din fonduri nationale, fonduri buffer, din care se fac decontarile. Astazi investitorul vine cu cererea de rambusare a banilor, autoritatile fac verificarile si trimit actele la Bruxelles, iar beneficiarul primeste banii abia dupa ce CE ramburseaza banii. Este un decalaj de 6 luni de zile intre executia lucrarilor si incasarea banilor, care creeaza mari dificultati firmelor. Daca intervine si o suspendare a unui program operational, firma intra in faliment.

O conditie importanta este si reducerea birocratiei. Trebuie eliminate barierele puse din exces de zel, pentru a fi coerenti. Procedurile sa fie aceleasi pe toate programele, sa nu mai fie cerute documente in plus. Sunt lucruri invatate deja, trebuie centralizate si trebuie date instructiunile.

Dar Ministerul Fondurilor Europene trateaza lucrurile din sus in jos si nu tine cont de ceea ce zic beneficiarii.

Daca ati fi la guvernare cum ati rezolva problema locurilor de munca?

Nu sunt simple lucrurile. Dar sunt cateva masuri, un mix, care pot fi luate: un pachet de legi de sprijinire a mediului de afaceri cu reducerea fiscalitatii, reducerea cotei unice de la 16% la 12%, cresterea salariului minim la 1.000 de lei, neimpozitarea profitului reinvestit si reducerea cu 5% a contributiilor sociale.

Cum umpleti golul bugetar?

In primele sase luni golul ar fi de 800 de milioane. Sa va dau un exemplu de unde pot fi luati banii. In 2012, Guvernul Ponta a avut 900 de milioane pentru ajutoarele de stat si nu au folosit decat 700 de milioane. Noi avem experienta din 2007 cand am introdus cota unica. Angajatorii daca ar simti reducerea fiscalitatii ar crea locuri de munca.

A doua masura, am propus ca angajatorul care angajeaza ucenici sa primeasca ajutor din fonduri de somaj. La fel pentru angajarea tinerilor si pentru toate categoriile de persoane vulnerabile, someri, persoane la varsta de pensionare. Si sustinere serioasa pentru IMM-uri, care la 5 persoane angajate sa aiba un stimulent financiar, la 10 persoane alt stimulent, cu conditii clare sa nu concedieze oamenii.

Formarea profesionala trebuie legata de piata muncii, sa nu formam salvamari in Satu Mare cum se intampla astazi. Trebuie sa vizam o paleta de meserii cerute pe piata muncii. Asta inseamna planul national de ocupare, sa previzionezi cererea de pe piata muncii in functie de specificul masurii. Si trebuie folosite fondurile europene. Investitiile publice sunt alta sursa. Ele au fost reduse cu 50% si efectul este in somaj.

Ce va reprosati in privinta crearii locurilor din munca pentru guvernarile PDL? Ce v-a lipsit?

Masuri mai multe de sustinere a mediului de afaceri. Nu am sustinut suficient mediul de afaceri. Am venit cu un cod al muncii corect. Dar masurile de sustinere a mediului de afaceri au fost insuficiente. Am invatat ca nu se poate fara sa sustii mediul de afaceri care creeaza locuri de munca si aduce venituri la buget.

La orizont se arata noi disponibilizari. Ce sansa exista pentru oamenii care vor fi dati afara?

Daca exista un plan coerent de restrcturare, el poate aduce si disponibilizari. Trebuie sa te gandesti ce alternativa au oamenii respectivi. Ei reprezinta niste familii, pierzi contributiile lor si la somaj, si la pensii, si la buget.
6.000 de disponibilizari de la Posta, 2.500 de la CFR Marfa, 2.000 de la CFR Calatori, 1.000 de la UCM Resita, din ANAF cam 1.000, de la Complexul Energetic Oltenia. In total 14 mii de oameni.

14 mii x 3 membri de familie, in medie, inseamna 40 de mii de oameni care raman in dificultate, poate fara nicio sursa de venit. Trebuie sa le oferi solutii inclusiv folosind fondurile europene. Sa va dau un exemplu.

Am gestionat problema Nokia, care peste noapte a anuntat ca pleaca din Romania, prin depunerea unui proiect pe fondul de ajustare la globalizare, de unde am obtinut 2,9 milioane de euro, astfel incat diponibilizatii au fost reorientati. Daca ne uitam la somajul din Cluj, el nu este ingrijorator, chiar dupa inchiderea Nokia.

Cand am proiectul de restructurare, trebuie sa am si proiectul pentru UE, sa cerem banii, oamenii sa aiba sustinere minimala pana le gasesc alte locuri la alt investitor caruia ii dau niste facilitati. Trebuie sa gandesc in perspectiva.

Dar cum sa aiba guvernul predictibilitate pe disponibilizati cand nu are nici macar pe un proces mare de privatizare precum cel pentru CFR Marfa. Guvernul nici macar nu a notificat Comisia Europeana ca taie datorile de la CFR Marfa, CE nu si-a dat avizul pentru acest ajutor de stat, desi procesul de privatizare trebuia sa porneasca dupa obtinerea acestui aviz.

Uitati-va la Posta - 6.000 de oameni vor pleca. Ce face guvernul cu ei? Daca era responsabil avea un proiect pentru ei, intrau in reconversie profesionala, puteau fi trimisi catre zona serviciilor necesare pe piata, de exemplu de curierat. Puteau fi luati bani europeni pentru un astfel de serviciu. Exista solutii, dar nu sunt valorificate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ponta a pupat unde a spurcat bulibașa Stănescu! C-marfă! CF-marfă!

CFR-marfă!
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013072489092/Actualitate/Laudat-de-Ponta-Relu-Fenechiu-este-acuzat-de-bulibasa-din-Grajduri-ca-i-strica-imaginea-de-afacerist-cinstit.html

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013072489104/Actualitate/Gruia-Stoica-consiliat-de-fostul-securist-Gioni-Popescu.html

 
 

Pacat de Barbu-o femeie inteligenta ,cu experienta!

Vasile Blaga nu trebuia cu orice pret sa castige

presedintia partidului!

Este un om de buna credinta dar nu are calitati de

lider!

Miscarea Populara nu poate interzice nemultumitilor

din PDL sa li se alature!

Foarte important,Partidul nou format trebuie sa treaca

in statut prevederea ca orice eventual "transfer" la

al unui membru la un alt partid sa fie sanctionat cu

amenda drastica!

Sa fie clar:nu te casatoresti ...provizoriu,si daca

peste cateva luni vezi o femeie mai atragatoare,

lasi totul balta si sari in barci!

Asta inseamna primitivism!

Priviti la broscoiul Frunza verde,dupa ce a fost

tinut la piept de Basescu si PDL,se duce la ...casa

de toleranta!

Sulfino, e trist, e foarte trist de voi PDL-istii

... atat cat ati ramas. Se cunoaste ca nu va mai este sef elegantul Boc...

@ utilizator ,,adevara''...ti-am explicat ieri care e

definitia schizofreniei. N-ai priceput !

Atunci iti spun pe limba ta : esti o pp roasta limbista. portocalie, cu grave deficiente mintale.

sulfina e desteapta...tu nu !

Sulfina.

In PDL ramai numai tu , blaga si Ioana Ene. Va doresc succesuri !

D.na Barbu ,nu sunteti credibili cu un vames in frunte

Cata vreme a-ti avut puterea ,toate proiectele mari le-ati amanat ,iar acum acuzati miscarea populara de concurenta.Noi alegatorii asteptam o generatie de politicieni care sa mature acualul Parlament,sa-l curete si deznfecteze de infracori si penali.

 

PDL nu au avut puterea niciodată. A fost o alianță a șulfelor

profitoare care au trădat exact cand Romania ieșise la liman și urma să se consolideze in primul rand ca stat de drept. Numai stat de drept nu le trebuia gangsterilor! Au incropit o lovitură de stat și și-au consolidat o putere de 70% in parlament susținută de 24% din numărul celor cu drept de vot. Ce fel de majoritate și democrație reiese din 24%, nici Dumnezeu nu știe.
Trebuie recunoscut că și PDL a fost plin de escroci care au jucat la două capete. Exodul din PDL și gruparea restului in jurul fondatorului FSN alături de Iliescu (adică Blaga), au desființat acest partid. Blaga sau Antonescu, PDL sau PNL, marionetele grupului de crimă organizată inființat de Ion Iliescu chiar din decembrie 1989.

ai făcut parte

din gașca dinaintea lor sau ai deschis ochii politici abia după ce-au plecat dinosaurii de la butoane prin 2004..

Revezi "trădările".. Nici nu știu care a trădat și vandut țara mai tare. E bizar să folosești grade de comparație intre talhari și trădători cu studii și educații "pe bune".

Sulfino n-ai pricepur nimic pentru că

nu te duce tartița. Cu toate că nu prea agreez noua găselniță a băsecuristului, intitulată mișcarea populară, totuși recunăsc că pe undeva imi și place deoarece ea va fi groparul definitiv al PDL-ului, iar o dată cu el va dispărea și ea așa cum a apărut. Impostorul meșter in dezbinări și distrugeri, iși va freca mainile de satisfacție, așa cum a făcut-o după incendiul provocat de el insuși in portul Rouen_Franța, distrugand 27 vapoare, spălat de securitatea lui ceaușescu a cărui membru sau colaborator era.

Ce bine imi pare.

PDL-ul a ajuns unde am dorit eu. Multumesc basescule, adio PDL !

vameșu´

ține strans partidul iar asta e o muncă infernală de care habar nu aveți.

Nu s-a băgat niciodată in față, nu s-a impăunat cu lauri ci a servit pe alții. Evident, a ciugulit ce i se cuvine și pe deasupra - firesc. Are maniere cazone normale pentru formarea lui, un stil mai frust dar mai cinstit, ardelenesc. Dacă le ințelegi rostul și nu te simți ofuscat de stil, e ok.

Lăsați-l acolo că face treabă bună la hard și uite, achiziția lui Predoiu la soft e semn că are minte bună și e de incredere pentru oameni deosebiți. Problema lui Predoiu e legătura indestructibilă și echivocă cu mme Mop (oriunde va pleca aceasta dar mai ales dacă va rămane).

Predoiu face cat toți boiernașii județeni și fără valoare de sine..

Sper ca pdl-ul că aibă ganduri bune de construcție și opoziție constructivă pentru că strategia comandantului a fost numai bătuta pe loc și gura mare care i-a impiedicat să facă ceva - altceva decat jocurile "liderului".

Hai pdl-u´ !.. pană nu reușesc să interzic toate partidele din Romania și să trimit politicienii la muncă in teritoriu.

 

Madam sulfina sa ne spuna cum s-au cheltuit banii

la inundatiile din 2005 si 2006(impreuna cu flutur aviar gripa,vorba lui boc) si cum a luat banii de la mamici si handicapati in ultimul mandat la ministerul muncii.
Restul cu dezertorii la miscarea prezidentiala si dreapta reformista sunt baliverne care nu tin de foame.
Evreii fac afaceri in draci cu arabii si palestinienii,pe bani grei iar in timpul liber se ma ciomagesc,mai opun de o intifada si ceva colonizari fortate si lumea merge inainte. Politica si vorbaria nu prea da de mancare si nici nu aduce buna stare

Stai linistit. Predoiu e doar inca un cal troian

in pustiitul PDL.
Buldogul gafait isi simte sfarsitul aproape...
Politic, desigur.

Este doar o problema de timp pt ca si Madam Sulfina sa intre

in radul celor "doua treimi" de romani "treziti"!

care opozitie !?? Cucoana ne ia de pro , cumva ?

Ai facut multe prostii cand ti-au dat ministerele pe mana : esti responsabila pentru taxa auto care i-a innebunit pe toti , numai ca sa-i faci jocurile lui tariceanu , ai impozitat aiurea niste pensii . Ti s-a urcat la cap ca esti mare si ai lasat ca Udrea sa fie porcuita .
Ai adus-o pe Motza de la Tg Jiu - o nulitate ingamfata -- sa calareasca Bucurestiul cu ifosele ei . Nu mai avea loc de Ponta , de PSD -- asa ca ai adus-o la Bucale .....

Ia mai scutiti-ma cu de-alde Sulfina !!!

 

mme Mop

a fost porcuită pe mana și mintea ei, pe traseele și prestările ei "politice".

De ce s-o apere Sulfina Barbu sau altele ? Ce au fost colege de... ?

 

 

 
 

 

haoleo,

numai atata poți ? Za-i și tu ceva articulat, ceva ce știi pe bune.

Doamna e depășită dar e o doamnă elegantă, ca și Mona Muscă pe care comandantul a "sinucis-o politic" ca să nu-i ia fața - pentru că i-o lua..

Cand a apărut Andreea Paul, tipele de tipul Sulfina Barbu, Boagiu, Udrea,.. au pălit pentru că Andreea Paul are și creier și substanță in timp ce celelalte erau doar femei pe valul politicii pdl, doar ascultătoare disciplinate de Băsescu.

Pe Mona Musca "a sinucis-o" pretinu' Tariceanu!

Si azi trapadusilor din PNL le este frica de ea.

D-na Sulfina Barbu

Cum D-nezeu, cand sunteti in opozitie le stiti pe toate si aveti rezolvare la toate??? Cat timp erati la putere, va dadeati cu ciocanul peste degete. Marea meteahna al politicianului Roman, arta de a minti electoratul la fiecare scrutin, ori, cand se afla in opozitie. Cat despre migratia membrilor PDL catre miscarea populara, nui nici un bai, eu zic sa plangeti dupa cei ce vau tradat cand erati la guvernare, motiv ptr. care acum sunteti unde sunteti. Si mai am un sfat ptr. d/voastra... faceti naibii odata OPOZITZIE la cei de la guvernare, ca umbla numai pe "aratura" de cand zic ca guverneaza !

 

O noua pusculita gonflabila

Aceasta este aceasta miscare mai putin populara a lui Basescu, dar tocatoare de bani. Sedii, reclame, sponsori, donatii si nimic concret. Ne-am saturat de minciuni. Voi vota la cacealma.

 

da, exact..

toate-s la fel.. nici măcar gogoși că din alea tot te alegi cu ceva aluat.

La ce bun?

De ce atata risipa de energie? Am zis eu ca Miscarea Populara este doar un recipient nou, in care se va scurge contnutul PDL cu organizatii locale, cu sedii cu tot, in frunte cu bruma de intelectuali recent achizitionati de PDL.
Nu stiu cat de diferit va fi partidul asta de PDL-ul aflat la apogeu si cat de urias va fi pasul inainte. Nici cand si mai ales sub ce forma va veni gruparea Udrea, glorioasa, in MP. De fapt, ea este si nu este aici, ca in poveste. Probabil, dupa ce Predoiu va constata ca a calculat gresit si incapatanatii din jurul lui Blaga se vor ramoli complet, sub conducerea d-nei Udrea va avea loc fuziunea prin absorbtie.
Pana atunci, intreg electoratul se va fi saturat de jugul PSD si noul partid va intra glorios la guvernare. Si ciclul reincepe, iar partidul ideal pe care il visam ca sa salveze Romania va atarna tot in viitor.
Nu mai fac pronosticuri ca se adeveresc.

 

"partidul ideal pe care il visam ca sa salveze Romania" -

... sa fim realisti, asa ceva nu exista cum nu exista nici barbatul ideal sau femeia ideala.
Am crezut in PDL si Basescu si iata, s-a ales praful si de PDL si de iluziile mele. N-am sa uit niciodata seara cand Presedintele a spus pe tv-uri ca suntem saraci pentru ca asa vor politicienii. Dupa 9 ani la Cotroceni, cu cat traim mai bine, care este viata noastra, cum este? Traim din ce in ce mai rau si mai greu, dar cui ii pasa? Cu cat noi, cei multi suntem mai saraci, cu atat cresc averile hotilor si pretentiile politicienilor de a trai bine din banii romanilor amarati, crezand ca merita. Am sa sustin acest partid cand ceva, ceva se va schimba in viata romanilor, ceea ce nu cred. M-am saturat sa aud de tranzitii si criza ca motive ale saraciei in care ne zbatem.

silvio, tu esti femeia ideala!

Tanara, frumoasa, inteligenta, harnica (desi stai toata ziua pe forum si la tine in casa e dezastru), inconjurata de prieteni, dezinteresata material in convingerile pe care ti le expui, echidistanta, ce mai... o comoara! Sper ca ai sesizat sarcasmul si ironia!!!

Doamna Sulfina Barbu, de ce oare PDL-istii fug din partid?

Va tradat prima data Frunzauscata,un individ de aruncat la gunoi, trecand de partea "inamicilor" corupti. Acum pleaca si altii in toate directiile.Cred ca acest partid trebuie sa fie mai activ, sa-si schimbe tactica si sa colaboreze in primul rand cu Partidul Miscarea Populara. Numai asa ve-ti invinge dusmanul comun, pe coruptii uselisti. Shalom

 

tu ar trebui sa renunti la politica avind in vedere ca ai avut

marele procent de 8% la locale si 5% la parlamentare ...ai avut un culoar in politica pt ca ai facut parte din grupul fecundat de presedinte dar ca politician esti zero...am fost membru fondator si cunosc tot dar nu m-a interesat sa mint, sa fur, sa intru in grupuri de interese ...MP este emulata din persoane simpatizante ale PD si este firesc sa se replieze cei care vad ca tu si inca multi babuini ati ajuns in frunte ...se cauta o solutie atractiva pt electorat si din ce cunosc pdl va deveni amintire curind, ...la europarlamentare veti fi deja destructurati daca nu intrati in coeziune cu noul partid ...vei vedea la vara viitoare ...asa ca iti recomand sa tragi la depou...nu la popou pt ca esti neinteresanta ...

 

vei fi cu.rand dezamăgit

să vezi cum MoP-ul la care-ai aderat - ofuscat pe dezamăgirea incasată la pdl - este muuult mai puțin decat pdl-ul căzut in uitare.

E nașpa să fii fondator și să vezi cum se urcă pupezele pe spinarea și munca ta dar e mult mai greu să fii a doua-a treia oară fondator, să nu vrei să admiți ce este politica și să tot speri.

Stai să vezi, să nu zici că nu ți-am spus.

NU !!!

Pdl-ul NU trebuie să se alăture acestui MoP ! Prin absorbție (deși e periculos), da.. ii poate primi pe toți inapoi ca masă politică; nu negociind oarece.

De-aia "mă tem" de prezența mme Mop și a lui Predoiu..

MRU se infige să confiște MoP-ul să se pună cocoș, Neamțu va fi și el interesat, Pavelescu joacă cum ii spune comandantul..

PDL este brand iar simpatizanții lui nu vor vota niciodată alte mișcărici păpătoare de buget romanesc.

Așa că nu mai manipula simpatia romanească pentru că in 3-4 luni vei regreta deja pasul făcut.. și vei vota pdl-ul măcar așa, de oftică.

Să te oprești la intrare in Iași pe stanga vreo 10

ani langă Oliver Stan. Tu să fii Bran.

draga in viata omul cit traieste spera, invata ...

vrei sa lasi ceva in urma ta , sa simti ca nu ai trait degeaba ...am copiii, am facut mai multe case, am o afacere agricola superba, multumesc cui trebuie si am crezut ca orice om de buna credinta ca vor fi inlocuiti comunistii care mi-au distrus neamu, familia dar in timp am constatat ca au fost inlocuite doar numele, partial, hainele si vocabularul pe ici pe colo...nu am tinjit dupa functii, le-am refuzat pt ca in cimp pe miriste cind seceram griul miroase a paine, a curat si sunt eu cu mine si cu dumnezeu dar am ajutat enorm insa am concluzionet ca degeaba ...nu sunt in MP pt ca nu mai gresesc inca odata ...sti vorba romanului, odata vede nasu ...imi este bine acum , sunt chiar fericit insa imi pare rau ca nu am reusit sa ajut mai multi romani ,,,am concluzionat ca in politica au succes vampele fara tanga, oligos si ja-vre-le...eu am alte standarde ...am primit adevarata educatie a celor 7 ani de-acasa ceea ce la ei lipseste ...inteleg sa vrei putere, bani, sa fii bogat dar nu sa ,,*** singele poporului", vorba bolsevicilor ...insa, sunt consternat de cum reactioneaza poporul care , parte, prefera sa mearga afara unde viata nu-i tocmai usoara intre straini pt ca ,,fie painea cit de rea, tot mai bine-n tara mea" se zice ...vom trai si vom vedea dar din surse cunosc ca urmeaza o ,,contopire" intre MP si pdl pt salvarea amindurora ...insa atita timp cit si tinerii politicieni sunt atinsi de xiloxfera, cind sunt produsul acelorasi vechi si noi activisti, ma tem ca tara mai are mult de suferit ...intru rar aici deoarece majoritatea insulta, jignesc partenerul de dialog daca are alte opinii ceea ce arata gradul de intoleranta, incultura , mojicie destul de mare ...o zi buna ...

La povestile economice ale USL,se adauga cele s.f ale esuatului PDL!

Parca nu ar fi destule povestile USL cu miliardele investite si zecile de mii de locuri de munca, in 2013 si mai vine si raposatul PDL cu alte gogoserii, dupa ce a dat chix la guvernare!Dar sa le luam pe rind.
1.Mix pentru sprijinirea afacerilor.
Nu mai au ce cauta astazi,povesti cu sprijiniea afacerilor,trebuind masuri concrete,evaluabile (si monitorizabile),pro-active, care sa "genereze" afaceri si locuri de munca.Prin "sprijinirea" de pina acum a afacerilor, au disparut 5 milioane de locuri de munca, in Romania.
2.Poveste SF cu reducerea darilor si TVA, cind si cu cele mari,actuale, se constata scaderea cu 8 miliarde, a incasarilor bugetare.
3.Alta propunere antieconomica, este reducerea personalului bugetar, in loc ca acesta sa fie supus unui proiect de instruire-perfectionare, incit performanta si functionalitatea institutionala sa aduca la nivelul tarilor dezvoltate, competitivitatea economica a tarii!In concluzie, PDL ramine la fel de incapabil de a construi viziuni si proiecte de dezvoltare economica, depanind si in Opozitie (la fel ca la guvernare),povesti economice "a la fratii Grimm", uzate in cei 23 de ani de dezintegrare economica si industriala...
Cu asa zestre programatica, locul sau potrivit, este pe tusa vietii politice.
Intr-o vreme in care, falsii mintuitori economici iesiti in fata partidelor ca locomotive "tractoare" au devenit personaje politice satatnice - fara o ideologie a dezvoltarii si fara un program de reconstructie economica si industriala - PDL pluteste mai departe in deriva spre dezintegrare,lasind loc liber, altei fantasme si altor gogoserii politice!

 

@Tamerlan

Felicitări pentru... tot !!!

Ar fi cel mai dureros pas pentru romani - alipirea pdl de orice altceva dar n-ar fi ceva nou; s-ar incadra in "dosariada" comandantului.

De aceea consideră cei care i-au fost aproape ani și-l cunosc bine că o suspendare ar fi un inceput de altceva - orice.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor