Sulfina Barbu: Echipa lui Udrea sa recunoasca infrangerea

Duminica, 24 Martie 2013, ora 17:33
1594 citiri
Sulfina Barbu: Echipa lui Udrea sa recunoasca infrangerea

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, duminica, ca sustinatorii Elenei Udrea si echipa acesteia ar trebui sa recunoasca infrangerea de la Conventie si sa contribuie la consolidarea PDL in viitor.

"Sustinatorii si echipa Elenei Udrea ar trebui sa recunoasca infrangerea si sa contribuie la consolidarea partidului in viitor. Eu am convingerea ca atat alesii locali cat si reprezentantii in Parlamentul Romaniei care fac parte din echipa de sustinere a Elenei Udrea pun inainte de toate interesul PDL", a precizat Sulfina Barbu.

In opinia acesteia, reprezentantii motiuni Elenei Udrea au adus "deservicii" partidului, care se traduc prin lipsa de incredere in proprii rerezentanti in Comisia de numarare a voturilor.

"Aceste deservicii aduse de reprezentantii motiunii doamnei Udrea, care se traduc prin lipsa de incredere in proprii reprezentanti in comisia de numarare a voturilor, trebuie compensate printr-o reconsiderare a pozitiei", a adaugat Barbu.

Ea a aratat ca rezultatul votui este de neconstestat si ca partidul a decis, prin vot, ca presedintele PDL este Vasile Blaga, la o diferenta de 330 de voturi fata de Elena Udrea.

"In aceasta campanie interna din partid cel mai corect candidat a fost Vasile Blaga care din loialitate fata de partid nu a dat replici unor atacuri nedrepte. Din acest moment consider ca toti membri PDL trebuie sa respecte votul dat de delegatii acestui partid la Conventi si sa puna umarul la consolidarea partidului", a mai spus Sulfina Barbu.

Presedintele Comisiei de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Balan, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, dupa solutionarea contestatiilor, ca votul de la Conventia de sambata a fost corect, iar subiectul este incheiat.

Membrii Comisiei de numarare a voturilor la Conventia Nationala a PDL au analizat, sambata noaptea, contestatia depusa de sustinatorii Elenei Udrea privind rezultatul votului pentru alegerea presedintelui partidului.

Dupa incheierea Conventiei, mai multi sustinatori ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan si au depus o contestatie privind rezultatul votului.

Presedintele Comisiei de numarare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sambata de la tribuna Conventiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru functia de presedinte al partidului, precizand ca liderul motiunii "Romania dreapta. Politica dincolo de lozinci", Vasile Blaga, care a obtinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat presedintele PDL. Motiunea Elenei Udrea, "Noul Partid Democrat Liberal. O noua Romanie", a intrunit 2014 voturi, iar motiunea "Reformistii", a Monicai Macovei - 209.

Mircea Toader a mai anuntat ca, in urma votului exprimat de delegatii la Conventia Nationala a PDL, Daniel Buda a fost ales presedinte al Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomitianu presedinte al Comisiei Nationale de Revizie si Control (C.N.R.C).

Citeste si:
Normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil, adoptate săptămâna viitoare. Anunțul Ralucăi Turcan
Normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil, adoptate săptămâna viitoare. Anunțul Ralucăi Turcan
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că săptămâna viitoare vor fi adoptate normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil, care sprijină financiar persoanele şi...
USR PLUS îi solicită lui Florin Cîțu să prezinte un raport privind campania de vaccinare: ”E un eșec. Singurul responsabil e premierul”
USR PLUS îi solicită lui Florin Cîțu să prezinte un raport privind campania de vaccinare: ”E un eșec. Singurul responsabil e premierul”
Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a solicitat ca premierul Florin Cîţu să vină în Parlament ca să prezinte un raport cu privire la campania de vaccinare. El mai spune că...
Sursa: MEDIAFAX