Sulfina Barbu: Femeile din PDL someaza USL sa voteze reforma asistentei sociale

Sambata, 20 August 2011, ora 15:59
1380 citiri
Sulfina Barbu: Femeile din PDL someaza USL sa voteze reforma asistentei sociale

Presedintele Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (OF PDL), Sulfina Barbu, a cerut, sambata, Uniunii Social Liberale sa voteze, in aceasta toamna, legea care urmeaza sa reformeze asistenta sociala din Romania.

"Organizatia de Femei a Partidului Democrat Liberal someaza USL sa voteze legea privind reforma asistentei sociale. Daca nu le-a placut celor doi reprezentanti ai USL, Ponta si Antonescu, cand ministrul Muncii a iesit cu un raport, atunci au acest instrument la dispozitie, ca in luna septembrie sa voteze legea privind reforma in asistenta sociala.

Sa nu mai vedem frauda din banii pentru asistenta sociala, care nu sunt deloc putini. Vorbim de 14 miliarde de lei pe care bugetul de stat ii da, dar trebuie sa mearga la cei care au nevoie, nu la cei care dau votul pentru un primar sau altul", a afirmat, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, Sulfina Barbu.

Ea a sustinut ca PDL, "spre deosebire de USL", are curajul sa faca aceasta reforma, precum si verificarile necesare, pentru a pune capat "unei risipe de bani care se indreapta si catre oameni carora nu li s-ar cuveni aceste ajutoare sociale, deoarece au fost folosite si ca mita electorala".

"Vrem sa vedem daca USL una spune, iese la televizor si plange domnul Ponta ca sunt fraudate alegeri, dar pe de alta parte plang cand rapoartele arata ca primarii dumnealor folosesc aceste instrumente in scop electoral. Vrem sa vedem ca nu au un limbaj dublu", a spus democrat-liberalul.

Sulfina Barbu a afirmat ca fiecare social-democrat va fi "monitorizat pentru a se vedea cum voteaza la aceasta lege, atat in comisii, cat si in plenul Parlamentului".

La randul sau, presedintele organizatiei PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat ca, dupa Codul muncii, aceasta reforma legislativa este cea mai mare provocare a democrat-liberalilor.

El a aratat ca nu este normal ca oameni care au masini inmatriculate in alte tari, cum ar fi Bulgaria, sa beneficieze de bani proveniti dintr-o forma de ajutor social.

Potrivit lui Daniel Buda, aceste modificari legislative nu inseamna ca ajutoarele sociale vor fi taiate, ci ca vor fi acordate in baza unor noi reguli.

Pachetul de modificari legislative care vizeaza domeniul asistentei sociale presupune amendarea a 15 acte normative si redactarea a cinci propuneri noi.

Presedintele OF PDL, Sulfina Barbu, a participat, in localitatea Baisoara, la o scoala de comunicare politica organizata de filiala locala a organizatiei de femei a democrat-liberalilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Sulfina Barbu, #femei PDL, #reforma asistentei sociale , #PDL