Sulfina Barbu: Ioan Oltean sa se abtina de la declaratii

Vineri, 02 Martie 2012, ora 21:26
1766 citiri
Sulfina Barbu: Ioan Oltean sa se abtina de la declaratii
Foto: machiavelli.ro

Deputatul PDL Sulfina Barbu a spus ca Ioan Oltean nu trebuia sa faca declaratii referitoare la participarea PDL la alegeri sub forma unei Miscari Populare.

"Trebuie sa va marturisesc ca sunt surprinsa ca domnul Oltean iese cu declaratii pe aceasta tema. Colegii nostri trebuie sa se abtina de la declaratii", a afirmat Sulfina Barbu, pentru Romania TV.

Ea este de parere ca nu trebuie sa mai fie declaratii pe aceasta tema pana cand nu se va contura un proiect politic foarte clar, pana cand PDL nu va sti ce vrea de la viitor.

"Nu este corect cum a procedat domnul Oltean si vom spune acest lucru in consiliul director. Am convenit sa conturam intai proiectul si apoi sa discutam pe acest proiect", a explicat deputatul PDL.

Ea a amintit de alte dati cand acest proiect s-a dovedit castigator pentru formatiunile politice de dreapta, din Romania.

"Cu astfel de declaratii ducem in derizoriu un astfel de proiect care s-a dovedit castigator cu alte ocazii. In '96 si in 2004, dreapta a fost cea care a castigat, coagulat. Atunci a fost un bloc de dreapta. Daca ne uitam la aceasta istorie, putem sa privim spre viitor cu incredere", a declarat fostul ministru al Muncii.

Sulfina Barbu crede ca, atunci cand dreapta va intelege ca trebuie sa fie coagulata ca o contrapondere la stanga - USL -, "atunci exista o sansa". Ea a tinut sa sublinieze ca "PNL nu este de dreapta".

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri ca nu este de acord cu participarea PDL la alegeri sub forma unei Miscari Populare si ca partidul ar trebui sa isi pastreze insemnele.

Oltean: Nu cred in Miscarea Populara

"Personal, nu am crezut si nu cred in Miscarea Populara ca o constructie politica pentru alegerile din 2012. In sedinta noastra de duminica vom pune capat, intr-un fel sau altul, acestui proiect politic care a iesit in mass-media, a iesit in opinia publica fara ca PDL sa aiba o constructie proprie, definitiva, in aceasta privinta", a declarat Oltean.

Daca era dictatura in Romania, n-ar mai fi fost proteste

Vorbind despre vizita prim-ministrului Mihai Razvan Ungureanu la Iasi, Sulfina Barbu a spus ca acesta nu avea niciun motiv sa nu se intalneasca cu autoritatile locale din Iasi si ca evenimentul este unul major, fiind ceva normal ca premierul si membrii Cabinetului sau sa se intalneasca cu reprezentatii tuturor partidelor.

Referitor la lozincile scandate de protestatarii din fata Primariei Iasi, la adresa prim-ministrului si a presedintelui Traian Basescu, deputatul PDL a spus ca le-a mai auzit si inainte si a fost de parere ca, daca era dictatura in tara, oamenii nu ar mai fi putut protesta.

"Daca era dictatura, ar mai fi putut sa protesteze in tara?", s-a intrebat Sulfina Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sulfina Barbu, #Ioan Oltean, #miscarea populara, #Sulfina Barbu PDL , #PDL