Sulfina Barbu: Nu vom sustine orice nominalizare facuta de presedinte

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 12:30
1852 citiri

Purtatorul de cuvant al PD-L, Sulfina Barbu, a declarat ca democrat-liberalii isi vor pastra propunerea - pe premierul Emil Boc - dar ca vor sustine orice alta varianta insa doar in conditiile in care asigura iesirea Romaniei din cele doua crize, economica si politica.

"Domnul presedinte a luat act de propunerea PD-L, dar in acest moment este posibil ca propunerea PD-L sa nu rezolve in totalitate crizele din Romania. PD-L va sustine acea propunere care va rezolva cele doua crize, PD-L isi doreste ca aceste crize sa dureze cat mai putin", a spus Sulfina Barbu la Realitatea Fm.

Ea a subliniat, insa, ca nu vor sustine orice propunere ce va veni de la Traian Basescu.

"Nu vom sustine orice nominalizare a presedintelui, ci o nominalizare care vine cu solutii rationale si cu solutii care sa fie sustinute si prin fapte", a mai spus democrat-liberala.

Cat despre variantele vehiculate in presa: Klaus Iohannis si Alexandrina Gatej, Barbu spune ca nu a reflectat foarte mult asupra acestor propuneri.

"Nu am discutat daca Iohannis este o solutie, este o propunere a unui partid si s-ar putea sa fie si a PSD-ului. Este un bun administrator, nu cunosc competentele domnului primar Klaus Iohannis in domeniul economic, din acest punct de vedere am semne de intrebare, eu personal.

Stiu ca este un bun administrator in ceea ce priveste administratia locala. Din ceea ce stiu despre doamna Gatej are competente de necontestat in domeniul economic, nu stiu in domeniul administrativ. Dar intre Traian Basescu si PD-L nu s-a discutat despre aceasta propunere", a mai spus Sulfina Barbu.

Citește și:
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...