Sulfina Barbu: Saptamana viitoare s-ar putea sa avem un nou ministru al Muncii

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 15:56
1378 citiri
Sulfina Barbu: Saptamana viitoare s-ar putea sa avem un nou ministru al Muncii
Foto: Arhiva

Exista toate sansele ca saptamana viitoare sa avem un nou ministru al Muncii, care sa intrerupa interimatul premierului Emil Boc, apreciaza deputatul PD-L Sulfina Barbu intr-un interviu acordat Ziare.com.

Aceasta a declarat ca la sedinta Biroului Permanent al PD-L, care va avea loc cel mai probabil marti, vor fi prezentate cerintele pentru ocuparea postului de ministru al Muncii si se vor face nominalizari, in conformitate cu ele.

Cel mai greu cuvant il va avea de spus premierul Emil Boc, dar cu siguranta noul ministru va trebui sa indeplineasca doua conditii esentiale: sa fie un foarte bun profesionist si sa fie capabil sa continue reformele deja incepute.

Declaratiile deputatului PD-L, membru in Biroul Permanent National, infirma zvonurile potrivit carora Emil Boc si-a propus sa conduca Ministerul Muncii pe toata perioada interimatului, de 45 de zile, in primul rand pentru a-si asigura astfel un avantaj suplimentar in fata contracandidatului sau la sefia PD-L, Vasile Blaga.

Pe de alta parte, in ultimele zile au aparut in presa diverse speculatii potrivit carora, cel mai probabil, Emil Boc nu va ramane premier dupa alegerile din PD-L, indiferent de rezultatul lor, iar noul prim-ministru va veni cu propria echipa guvernamentala, asa ca nimeni nu doreste sa preia fraiele Ministerului Muncii doar pentru cateva zile.

- Cand va desemna PD-L un ministru plin al Muncii?

- In viitorul Birou Permanent National de la inceputul saptamanii viitoare vom dezbate aceasta problema si vom lua o decizie. Chiar domnul prim-ministru a spus acest lucru in sedinta de saptamana aceasta, care a fost mai restransa. Eu cred ca saptamana viitoare se va lua o decizie si vor fi discutate propunerile.

- In aceste conditii, credeti ca vom avea un nou ministru al Muncii pana la alegerile din PD-L, din 14-15 mai?

- Eu cred ca sunt conditii pentru a avea aceasta nominalizare pana la Congres. Dar dupa ce se face nominalizarea trebuie, conform procedurilor, sa treaca o perioada de timp, in care sa se faca verificari referitoare la persoana respectiva. Nu stiu sa va spun timing-ul, dar eu cred ca se poate pentru ca, in general, de la nominalizare si pana la numire pot sa treaca doar cateva zile, nu mai mult.

- Vor exista noi consultari pe aceasta tema si cu partidele din Coalitie?

- Eu stiu ca domnul presedinte Emil Boc a spus foarte clar in Coalitie ca este postul PD-L, dar cu siguranta vor fi informati si colegii nostri. Noi intotdeauna ne-am respectat partenerii de coalitie si i-am informat, asa cum se face intr-un parteneriat.

- Ne puteti spune cateva nume de posibili candidati la fotoliul de ministru al Muncii?

- Haideti sa asteptam sedinta BPN, pentru ca nici eu nu stiu sa va spun daca numele aparute public vor fi nominalizarile finale. Nefiind pana acum o consultare aplicata in partid pe nume nu pot sa va spun daca e valabil sau nu ceea ce a aparut in presa.

Dar cel mai important lucru este ca omul care va fi nominalizat trebuie sa fie un bun profesionist si un bun cunoscator al domeniului, in primul rand. In al doilea rand, trebuie sa se angajeze foarte serios ca va continua si va aplica reformele incepute.

Este un domeniu in care reformele sunt eminamente de dreapta, aceasta este viziunea PD-L si a Coalitiei in ansamblul ei pe legislatia specifica acestui domeniu extrem de important. Nu este cazul sa ne intoarcem din drum.

Deci sunt doua conditii obligatorii, care definesc portretul robot al viitorului ministru.

- Emil Boc va avea cuvantul cel mai greu de spus in luarea acestei decizii?

- Cu siguranta domnul prim-ministru are un cuvant foarte important, pentru ca este vorba de echipa domniei sale, dar cu argumentele pe masa, cu tot ce inseamna cerinte specifice postului. Cand sunt mai multe propuneri, noi, in general, la nominalizarile pentru posturile de ministri votam. Nu stiu daca va fi cazul acum. Daca va exista consens, nu se ajunge la o astfel de etapa.

In stanga vor fi cerintele, in dreapta propunerile si cine indeplineste toate cerintele fisei postului de ministru este cel nominalizat. Sunt convinsa ca vom ajunge la o concluzie in viitorul BPN, care va avea loc cel mai probabil marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ministrul Muncii, #Sulfina Barbu ministrul muncii, #boc interimar ministerul muncii , #PDL
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
ASTA DA NOUTATE , S-AR PUTEA SA AVEM UN PRESEDINTE TREAZ , UN PREMIER TEHNOCRAT , O GUVERNARE RESPONSABILA SAU UN SALARIU MINIM DE 500EUR. MAI ASTEPTAM IDEI DOAMNA SULFINA..
I
I.E.Feher
rank 1
Multe se mai zvonesc pe Dambovita, ai impresia ca unii "jurnalisti si ziare" doar din asta traiesc