Sulfina Barbu vrea sa ramana sefa femeilor din PDL

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 08:21
1300 citiri
Sulfina Barbu vrea sa ramana sefa femeilor din PDL

Presedintele Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (OFPDL), Sulfina Barbu, si-a lansat joi seara candidatura pentru un nou mandat la sefia OFPDL cu motiunea intitulata "Forta Femeilor PDL - Romania 2020".

Documentul este unul programatic ce isi propune atragerea in cadrul unei platforme largite a tuturor femeilor cu viziune de centru-dreapta si lansarea in urmatorii cinci ani din randurile democrat-liberalelor a unor candidate la functiile de premier si presedinte al tarii.

"In viitorul mandat, pentru organizatia de femei avem ca principala prioritate coagularea femeilor de centru-dreapta alaturi de OFPDL, asa cum scrie in motiune, asa cum scrie si in titlul motiunii Forta Femeilor PDL - Romania 2020. Am propus colegelor mele un proiect ambitios, un proiect prin care sa aducem alaturi de noi toate femeile care cred in educatie, care doresc sa munceasca si nu sa primeasca ajutoare sociale, care vor sa valorifice oportunitatile pe care statul le ofera pentru a se dezvolta si care sunt dinamice. Sunt convinsa ca toate aceste doamne vor veni alaturi de noi, daca suntem o echipa unita, daca ne consolidam ca organizatie", a spus Sulfina Barbu.

O alta prioritate a femeilor democrat-liberale, a mentionat Sulfina Barbu, o reprezinta intarirea relatiilor cu Partidul Popular European (PPE) si din punct de vedere doctrinar si din punct de vedere al proiectelor.

Avand si calitatea de vicepresedinte al Organizatiei de Femei a PPE, Sulfina Barbu a subliniat ca democrat-liberalele romane au propuneri inaintate catre PPE. Presedinte al OFPDL a afirmat ca, din punctul sau de vedere, a reusit ca, impreuna cu colegele sale, sa atinga obiectivele propuse.

"Am consolidat o organizatie puternica. A ajuns cea mai puternica organizatia politica de femei din Romania. Am reusit sa promovam femei puternice in functii de conducere si sigur ca ne mai propunem ca pentru urmatorii cinci ani sa fim capabile sa propunem candidat si pentru functia de prim-ministru de la OFPDL, dar si pentru functia de presedinte al Romaniei. Depinde de noi daca vom reusi, depinde de noi daca vom reusi sa atragem alaturi de noi si alte femei puternice care sa duca la indeplinire acest obiectiv", a spus Sulfina Barbu.

Presedintele filialei OFPDL Salaj si consilier al premierului pe probleme economice, Andreea Paul Vass, a declarat ca anuntul sau cu privire la faptul ca va candida la functia de prim-vicepresedinte al OFPDL, si nu la functia de presedinte cum declarase anterior, nu reprezinta un pas inapoi, ci o dovada de intelepciune politica inaintea unui an electoral.

"Nu puteti compara declaratiile cu pasii. Pentru mine functia de prim-vicepresedinte este un pas urias inainte si este cu totul si cu totul onorant ca doamnele PDL, doamnele dreptei sa-mi acorde increderea si sprijinul lor. (...) E un timp potrivit pentru toate si chiar am convingerea ca nu era momentul potrivit pentru a scinda intr-o competitie interna organizatia de femei cu un an inainte de alegerile locale si parlamentare. Or, din acest punct de vedere, cred ca nu strica putina intelepciune, putina rabdare, foarte multa vivacitate si energie pusa in slujba doamnelor. Nu doar in a celor implicate in PDL, ci a tuturor doamnelor", a spus Andreea Paul Vass.

Cat priveste obiectivele legate de mandatul de prim-vicepresedinte al OFPDL, Andreea Paul Vass a mentionat viziunea sa despre modernizarea organizatiei.

"Am redactat o viziune de reorganizare si modernizare a Organizatiei Femeilor Partidului Democrat Liberal pe care am prezentat-o tuturor membrelor. O noua strategie de comunicare mult mai inteligent construita. Si nu pot decat sa sper ca, odata creata noua echipa pe 15 octombrie, sa trecem foarte repede la fapte, dar obligatoriu dupa ce doamnele contribuie cu plus-valoarea proprie la ceea ce am gandit eu pentru aceasta organizatie. Este publica (viziunea de modernizare a OFPDL - n.r.), este postata pe site-ul meu personal intreaga viziune si am marea bucurie ca ea sa fie agreata si impartasita si doamna Sulfina Barbu. Am credinta ca putem sa facem o echipa mult mai puternica ce sa aduca un alt ritm si alta energie in politica romaneasca", a afirmat Andreea Paul Vass.

Evenimentul a fost gazduit de Teatrul Evreiesc de Stat si a reunit cateva sute de reprezentante ale organizatiilor de femei judetene si din Bucuresti ale PDL. Printre figurile marcante ale OFPDL s-au mai aflat Oana Badea, prim-vicepresedinte al organizatiei, europarlamentarul Elena Basescu, deputatul Carmen Axinie.

Pe 15 octombrie, la Palatul Parlamentului se vor desfasura alegerile pentru noua conducere a OFPDL.

Pentru functia de presedinte va candida Sulfina Barbu, iar pentru functia de prim-vicepresedinte Andreea Paul Vass, iar Oana Badea pentru o functie de vicepresedinte.

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...