PNL acuza Guvernul ca va introduce pe ascuns noi taxe - se scumpesc carburantii si bauturile alcoolice?

Joi, 20 August 2015, ora 18:15
6557 citiri
PNL acuza Guvernul ca va introduce pe ascuns noi taxe - se scumpesc carburantii si bauturile alcoolice?

Vicepresedintele PNL Sulfina Barbu acuza Guvernul Ponta ca ar intentiona sa introduca "pe ascuns" noi taxe care vor duce la cresterea preturilor la carburanti, la unele medicamente, la alcool si la reciclarea deseurilor din Romania.

"Tragem un semnal de alarma cu privire la intentia Guvernului de a introduce pe ascuns noi taxe periculoase pentru economia Romaniei. Cu alte cuvinte, noi spunem ca Guvernul Ponta nu joaca corect cartea relaxarii fiscale, concret fiind vorba despre o Ordonanta de Guvern pentru modificarea Ordonantei 196/2005 privind fondul pentru mediu.

Concret, modificarea acestei Ordonante va duce la scumpirea benzinei, motorinei, va scumpi reciclarea deseurilor in Romania, va scumpi depozitarea deseurilor in Romania, va scumpi si diverse bauturi alcoolice", a declarat Sulfina Barbu, joi, intr-o conferinta de presa.

Ponta, acuzat ca a deschis cutia Pandorei, dupa marirea salariilor medicilor

Vicepresedintele PNL considera ca aceste "noi taxe" sunt "surse de bani" pentru bugetul de stat.

"Ascunse in legislatia privind fondul pentru mediu, noile taxe consideram ca sunt de fapt surse de bani pentru bugetul de stat, fiind necesari banii acestia avalansei de cheltuieli publice promise de prim-ministrul Ponta", a sustinut Sulfina Barbu, aratand totodata ca Guvernul Ponta a folosit fondul pentru mediu pentru "a-si completa veniturile la bugetul de stat".

Salarii mai mari pentru medici: Ce a sacrificat Ponta si ce ne asteapta in 2017

De asemenea, Sulfina Barbu a sustinut ca aceste taxe vor duce la scumpiri ale mai multor produse farmaceutice, ale carburantilor, ale unor bauturi alcoolice si ale reciclarii deseurilor.

"Se mareste pretul la carburanti dupa cum urmeaza: este propusa o taxa de 2 la suta din valoarea substantelor periculoase pentru mediu, iar primele pe lista acestor substante periculoase sunt hidrocarburile. Aceasta taxa mai scumpeste si anumite medicamente folosite in spitale.

Ea se aplica si derivatilor halogenati, adica, printe altele, anestezicelor generale folosite in spitale, iar astazi Ministerul Sanatatii ne spune ca medicamentele se ieftinesc. O alta substanta periculoasa din grupa alcoolilor aflata pe lista este etanolul care se regaseste in vin, in fabricarea unor anestezice locale", a precizat vicepresedintele PNL.

Salariile medicilor cresc cu 25% din octombrie - anunta Ponta

Sulfina Barbu a adaugat ca o alta consecinta a acestor taxe ar fi legata de scaderea cantitatii de deseuri selectate si reciclate.

"Se introduce o dubla taxare a deseurilor nereciclate cu suma de 2 lei pe kilogram atat pentru producator, importator, dar taxa va fi platita si de catre organizatiile care au preluat responsabilitatea reciclarii. Dubla taxare a deseurilor nereciclate va duce la scaderea dramatica a cantitatii de deseuri selectate si reciclate", a mai declarat Brabu.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Povestea de dragoste între Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) pare să se fi încheiat. Dacă în urmă cu mai puțin de două luni fostul lider al PSD vorbea despre...