Sulfina Barbu la Ziare.com: Firma lui Mircea Basescu a facut numai carausie

Marti, 25 August 2009, ora 17:12
3178 citiri
Sulfina Barbu la Ziare.com: Firma lui Mircea Basescu a facut numai carausie
Foto: Ziare.com

Firma lui Mircea Basescu era una cu atributii de incarcare si descarcare a containerelor, si nu se ocupa de continutul lor, a declarat marti, pentru Ziare.com, Sulfina Barbu.

Scandalul pornit de la un adversar declarat al presedintelui Basescu, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, nu este decat o poveste science-fiction, adauga Sulfina Barbu.

"Domnul Mircea Basescu are o firma care se ocupa cu activitati de import, de incarcare si descarcare si are astfel de utilaje. Dansul primeste comanda de la cei care incarca si descarca vapoare. El nu are dreptul sa deschida containerele daca marfa a intrat in port si toate autoritatile au supravegehat activitatile, nu a facut decat o activitate de carausie, deci a mutat containere dintr-un loc in altul fara sa aiba vreo treaba cu continutul lor", a declarat Sulfina Barbu.

Ea adauga insa ca presedintele va raspunde acuzatiilor facute de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu si ca nu va lasa problema fara solutionare.

"Sunt convinsa ca domnul presedinte, asa cum il cunoastem nu va lasa nicio intrebare fara raspuns", a declarat Sulfina Barbu, adaugand ca acesta a raspuns deja, solicitandu-i fratelui sau sa se retraga din firma respectiva. Scandalul declansat de Sorin Rosca Stanescu ar avea implicatii mai vechi, sustine fostul ministru.

"Acum patru ani, domnul Sorin Rosca Stanescu a avut un conflict cu Traian Basescu pentru ca i-a cerut presedintelui Romaniei sa intervina in favoarea domnului Dinu Patriciu, - Dinu Patriciu este nasul domnului Sorin Rosca Stanescu -, si pentru faptul ca a refuzat sa faca vreo interventie, domnul Sorin Rosca Stanescu a declarat public ca este adversarul presedintelui Romaniei si ca ziarul ZIUA va face campanie impotriva lui Basescu", a afirmat Sulfina Barbu, adaugand ca astfel se explica faptul ca jurnalistul a lansat o poveste pe blog fara sa detina dovezi.

Mai mult, in conditiile in care Romania este stat mebru UE si NATO, pentru tranzactiile legate de explozibili si armament exista proceduri si sunt necesare licente, activitatile fiind supravegheate strict de autoritati.

"Este vorba despre povesti science-fiction si intoxicare lansate de un dusman al presedintelui Basescu", a declarat Sulfina Barbu.

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu sustine ca Mircea Basescu ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibili alaturi de o persoana cautata de Interpol Belgia pentru terorism. Potrivit lui Rosca Stanescu, explozibili care proveneau din Taiwan ar fi ajuns in portul Constanta in februarie si, in loc sa fie distruse, ar fi ajuns in Valcea, unde au fost reambalate.

Mircea Basescu a negat implicarea in aceste afaceri si s-a retras din firma cu profil militar la care era actionar dupa cererea expresa a presedintelui Basescu.

Femeile din politica sunt atacate pentru ca sunt in minoritate

In ceea ce priveste recentele scandaluri ale caror protagoniste au fost multe din femeile din politica, Sulfina Barbu spune ca este normal ca acestea sa fie tinta atacurilor politice, in conditiile in care sunt in minoritate.

"Fiind mult mai putine femei si fiind noi in politica, este logic ca atunci cand alegi o tinta alegi o categorie vulnerabila", a declarat Sulfina Barbu.

Nu tot ceea ce se spune despre un om este adevarat, spune Sulfina Barbu, referindu-se la acuzatiile privind cheltuirea iresponsabila a banilor publici la Ministerul Mediului.

Daca Ministerul a oferit comisiei de ancheta parlamentara toate documentele necesare pentru analiza cazului, "s-ar putea ca membrii comisiei sa nu aiba expertiza sa le analizeze", sustine Barbu, adaugand ca, in comisia Ridzi, din care au facut parte si membri PD-L, documentele au fost analizate de persoane cu studii in domeniu.

Mai mult, trebuie evitat cu orice pret un "proces de intentie" si trebuie aduse dovezi concrete atunci cand o persoana este acuzata.

In ceea ce priveste inregistrarile din comisie, fostul ministru sustine ca acestea au fost facute ori de un membru al comisiei, ori de un aparat de inregistrare din sala.

In ceea ce o priveste pe Sorina Placinta, aceasta a demonstrat cu acte ca este compatibila cu functia de senator. Fiica presedintelui, si ea intrata in vizorul presei, "si-a luat in serios rolul de la Parlamentul European".

Iliescu, o frana in dezvoltarea Romaniei

Alianta PSD-PD-L este o alianta care nu a fost dorita, a declarat Sulfina Barbu, adaugand ca in PSD exista constant doua echipe, una care este la guvernare si una care ataca democrat-liberalii pe toate caile, pentru a-i asugra un procent mai mare la prezidentiale lui Mircea Geoana.

In Parlament cel putin, PSD este in alianta cu PNL, sustine Sulfina Barbu, adaugand ca social-democratii au fost ultima solutie pentru o alianta.

"Partidul Democrat-Liberal nu a fost pregatit sa negocieze cu PSD guvernarea", a precizat Sulfina Barbu, in conditiile in care in PSD exista o tabara inversunata impotriva lui Traian Basescu.

Mai mult, social-democratii l-au reactivat pe Ion Iliescu, pe care il numeste o frana in dezvoltarea Romaniei.

"Ion Iliescu, activat in ultima perioada si care a fost la conducerea tarii 10 ani este un om politic depasit, o frana pentru dezvoltarea europena a Romaniei", a declarat Sulfina Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sulfina Barbu TV Ziare com, #Mircea Basescu scandal, #femei si politica, #Sulfina Barbu Ion Iliescu , #stiri Sulfina Barbu