Sulfina Barbu: Nu e oportuna schimbarea denumirii partidului

Joi, 31 Martie 2011, ora 19:52
1077 citiri
Sulfina Barbu: Nu e oportuna schimbarea denumirii partidului
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L, Sulfina Barbu, a declarat, joi, la Parlament, ca nu este indicat ca denumirea partidului sa fie schimbata cu un an inainte de alegerile locale, subliniind ca trebuie facuta o analiza serioasa pe acest subiect.

"Este o optiune pe care o vor stabili candidatii la presedintia partidului, e dreptul fiecarui candidat care doreste sa vina cu un program politic sa se gandeasca inclusiv la denumirea partidului si cred ca lucrurile acestea sunt extrem de importante pentru membrii partidului. Inainte de alegeri, in general, schimbarea denumirii partidului poate sa creeze confuzii", a sustinut presedintele organizatiei de femei al PD-L.

Sulfina Barbu a precizat ca trebuie facuta o analiza serioasa in partid inainte de a se lua o asemenea hotarare. In acest sens, ea a accentuat faptul ca este riscant sa se schimbe in acest moment denumirea partidului. "Este putin riscant cu un an inainte de alegerile locale, pentru ca exista in memoria colectiva actuala sigla partidului, actuala denumire a partidului, insemnele partidului, ele au intrat in memoria colectiva. Nu stiu daca un an este suficient pentru a 'rebrandui' PD-L cu o schimbare de denumire si de sigla", a explicat ea.

Barbu a precizat ca nu s-a decis ce motiune va vota in cadrul alegerilor din PD-L si ca nu s-a hotarat daca va candida pentru o functie. "Nu stiu daca voi candida pentru o functie, imi este destul de greu sa renunt la functia de presedinte al organizatiei de femei, nu poti sa ai doua functii la acelasi nivel, nu m-am decis, problema o voi dezbate si in interiorul organizatiei", a completat Barbu.

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a afirmat, miercuri, ca se discuta eventuala schimbare a numelui partidului si a emblemei. Cat priveste platforma lui Emil Boc, la care lucreaza, Baconschi a precizat ca a prezentat draft-ul unei motiuni complete si va avea discutii cu ISP si cu Valeriu Stoica "pentru a-i da forma finala".

Baconschi a fost intrebat daca este necesara schimbarea numelui PD-L. "Eu as fi recomandat schimbarea numelui partidului in Partidul Popular. Se pare ca o formatiune microscopica si-a adjudecat aceasta titulatura la Tribunal si nu mai e disponibila, dar ar fi bine sa insistam incepand cu numele partidului pe aceasta directie populara, de centru-dreapta", a explicat ministrul.

Liderul platformei crestin-democrate a precizat ca se ia in calcul schimbarea numelui partidului, precum si a emblemei, "care este in cel mai bun caz un anacronism".

Printre cei care au sustinut de mai multa vreme modificarea denumirii formatiunii intr-un sens care sa contina formula de "partid popular" s-a numarat Sorin Frunzaverde, care in cursa pentru sefia PD-L si-a anuntat sprijinul pentru Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sulfina barbu denumire pdl , #stiri Sulfina Barbu
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Bravo Dna Sulfina Barbu pentru echilibrul de care dati dovada!