Liderii Europei veniti la Sibiu au primit linguri de lemn si oua incondeiate

Joi, 09 Mai 2019, ora 15:18
2987 citiri
Liderii Europei veniti la Sibiu au primit linguri de lemn si oua incondeiate
Foto: Facebook/Muzeul Astra

Liderii Europei prezenti, joi, la Sibiu la Summit-ul Partidului Popular European (PPE), ce s-a desfasurat in Muzeul in aer liber din Padurea Dumbrava, au primit cadou albume despre cel mai mare muzeu in aer liber din Europa, linguri de lemn sculptate si oua incondeiate.

Participantii la summit-ul PPE au degustat produse traditionale locale, printre care si cunoscuta branza de Sibiu.

Inainte sa paraseasca muzeul sibian, oaspetii straini au primit cate o punga-cadou care contine albume despre Muzeul ASTRA, linguri de lemn sculptate si infasurate in servete de lana si oua incondeiate.

"Noi le-am pus in plasa-cadou album cu Muzeul ASTRA, o lingura de lemn, pentru ca fiind Regiune Gastronomica Europeana am zis ca dam un mesaj cu lingura asta frumos sculptata cu motive traditionale, are valente cu Regiunea Gastronomica Europeana Sibiu, lingura a fost infasurata intr-un servetel care se poate folosi la masa, un servetel de lana cum se folosea la mesele campenesti peste tot in judetul Sibiu si un ou incondeiat, pentru ca oul este peste tot in Europa si un mesaj legat cu ce inseamna acest ou incondeiat", a explicat Ciprian Stefan, directorul muzeului sibian.

Directorul muzeului sibian a fost impresionat de "latura umana" a tuturor oficialilor UE.

Summit-ul Partidului Popular European (PPE) a avut loc, joi dimineata, la Sibiu, la reuniune fiind invitati sa participe sefi de stat si de guvern, lideri ai partidelor din PPE, presedintii Consiliului European, Donald Tusk, Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si Parlamentului European, Antonio Tajani.

In Muzeul ASTRA, au fost prezenti si peste o suta de mestesugari din toata tara, care fac demonstratii de maiestrie, pentru a marca astfel Ziua Europei, intr-o actiune numita "Europa rurala".

Muzeul in aer liber este inchis vizitatorilor joi, dar se redeschide de vineri. Evenimentul "Europa rurala" este disponibil joi exclusiv participantilor la Summitul PPE, insa incepand de vineri va fi disponibil publicului, odata cu redeschiderea Muzeului ASTRA pentru vizitare cu program normal, pana duminica, intre orele 08:00-20:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#lideri europeni cadouri traditionale, #lideri europeni Muzeul Astra Sibiu, #summit Sibiu , #stiri Summit Sibiu
Comentarii