Dacă vrei să faci supă cu legume congelate, nu sări peste acest pas crucial

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 21:04
4544 citiri
Dacă vrei să faci supă cu legume congelate, nu sări peste acest pas crucial
Supă pusă în castron FOTO Pixabay

Ingrediente proaspete sunt adesea considerate mai bune decât cele congelate, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat, cel puțin în ceea ce privește legumele.

Alternativele congelate sunt de obicei ambalate în timpul sezonului și, prin urmare, la cea mai înaltă calitate în ceea ce privește gustul și textura. Când dorești să faci supă ca un bucătar profesionist, este cu siguranță mai convenabil să arunci pur și simplu un pachet de legume congelate decât să le tai și să le pregătești singur. Singurul dezavantaj al folosirii lor în supă este că au tendința să se înmoaie și să se împrăștie.

Însă, din fericire, evitarea acestui lucru este la fel de simplă ca adăugarea legumelor. Dacă folosești morcovi și mazăre direct din congelator, ai putea presupune că este mai bine să le adaugi în supă la începutul procesului de gătit pentru a avea timp să se dezghețe. Cu toate acestea, adevărul este că legumele congelate nu au nevoie de atât de mult timp pentru a se dezgheța sau înmuia, iar acest lucru duce inevitabil la o textură buretoasă. În schimb, adaugă-le spre sfârșitul procesului de gătit.

De ce se înmoaie legumele congelate în supă?

Deoarece rețetele de supă care folosesc legume proaspete de obicei necesită adăugarea lor destul de devreme, s-ar putea să te întrebi de ce este mai bine să le adaugi pe cele congelate mult mai târziu. Motivul este că versiunile congelate cumpărate din magazin sunt de obicei pre-gătite. Înainte de a fi răcite și ambalate, ele sunt ținute la abur sau cel puțin blanșate. Ca rezultat, atunci când le adaugi la supa ta la începutul procesului de gătit, ele vor fi prea moi până când restul supei se va găti complet.

Dacă folosești legume pe care le-ai congelat singur și nu le-ai pre-gătit, ai putea presupune că nu vei avea aceeași problemă, dar din păcate, toate versiunile congelate sunt predispuse la înmuiere. Congelarea determină apa din interiorul lor să se transforme în gheață, ceea ce la rândul său determină ruperea pereților celulari. Mai târziu, când aceste legume răcite sunt adăugate la supă, gheața se topește, ducând la o pierdere a fermității și structurii. Acest lucru înseamnă că ele vor avea întotdeauna o textură ușor mai moale în comparație cu cele proaspete.

Metode pentru contracararea problemelor de textură în supă

Alegerea corectă a ambalajului de legume congelate la magazin poate face, de asemenea, o diferență semnificativă în menținerea texturii acestora dacă faci ceva asemănător cu o supă consistentă de legume. Verifică dacă porumbul și morcovii din pungă se simt separați sau s-au format un singur bloc de gheață, deoarece aglomerarea este un semn că s-au dezghețat la un moment dat, ceea ce reduce din consistența lor.

De asemenea, este util să nu dezgheți legumele congelate înainte de a le pune în supă, deoarece le va face să se înmoaie și să-și piardă consistența. Adăugarea lor în stare congelată, pe de altă parte, le va ajuta să-și mențină fermitatea. În cele din urmă, dacă legumele tale tot se dovedesc prea moi, ține minte că poți opta întotdeauna pentru pasarea supei. Cu toate acestea, atâta timp cât le adaugi spre sfârșitul procesului de gătit, există șanse mari să nu trebuiască să recurgi la acest lucru, scrie yahoo.com.

Quarterly Report - Editia 4

Ce surpriză i-a făcut Recep Erdogan lui Marcel Ciolacu. Premierul PSD, într-o ipostază neobișnuită VIDEO
Ce surpriză i-a făcut Recep Erdogan lui Marcel Ciolacu. Premierul PSD, într-o ipostază neobișnuită VIDEO
Premierul PSD Marcel Ciolacu efectuează o vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui Recep Erdogan. Oficialul român a fost primit cu onoruri precum un șef de stat. Protocolul de...
Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, promovat de către premierul Marcel Ciolacu drept unul dintre cei mai de succes edili ai taberei „social-democrate", a semnat un mega-contract de o...
#supa, #gatit, #legume congelate, #pas crucial , #stiri magazin