Super Pământuri descoperite de astronomi: Lumi extraterestre ce ar fi locuibile VIDEO

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 02:23
3478 citiri
Super Pământuri descoperite de astronomi: Lumi extraterestre ce ar fi locuibile VIDEO
Astronomii au descoperit super Pământuri FOTO: Daily Mail

Un grup de oameni de știință de la Universitățile din Zurich și Berna, Elveția, care a realizat un studiu amplu publicat în prestigioasa revistă Nature pe 27 iunie 2022, a descoperit mai multe super Pământuri, care ar putea fi mai locuibile decât planeta noastră. Ele sunt situate în afara Sistemului Solar și au atmosfere bogate în hidrogen și heliu.

Cercetătorii susțin că exoplanetele descoperite sunt stâncoase și au suprafețele suficient de calde pentru a găzdui apă lichidă, potrivit Nature Astronomy.

Prezența apei lichide este ”favorabilă vieții”, astfel că aceste planete extraterestre ar putea oferi condiții locuibile și habitate exotice, poate chiar și pentru 8 miliarde de ani.

Noul studiu publicat în revista Nature a fost condus de Narit Mol Lous, fizician la Universitatea din Berna, Elveția. Astronomii spun că aceste planete super Pământuri ”seamănă foarte puțin cu planeta noastră”, dar pot găzdui organisme la presiuni foarte mari.

Descoperire NASA uluitoare pe Marte: Poligoane extraterestre găsite pe suprafața planetei VIDEO

”Viața de pe aceste planete descrise în lucrare ar fi în condiții considerabil diferite față de majoritatea vieții de pe Pământ. Presiunile de la suprafață care au reieșit din calculele noastre sunt de ordinul 100-1.000 de bari, intervalul de presiune întâlnit pe fundul oceanelor”, au spus autorii.

”Nu există o limită teoretică a presiunii asupra vieții, iar unele dintre cele mai extreme exemple din biosfera Pământului prosperă la aproximativ 500 de bari”, susțin astronomii.

”Când planeta noastră s-a format pentru prima dată din gaze cosmice și praf, ea a colectat o atmosferă constând în principal din hidrogen și heliu, o așa-numită atmosferă primordială.

Descoperire epocală, o nouă stare a materiei: Șoc uriaș pentru lumea fizicii VIDEO

Cu toate astea, pe parcursul dezvoltării, planetele stâncoase, inclusiv Pământul, au pierdut această atmosferă primordială în favoarea elementelor mai grele, cum ar fi oxigenul și azotul”, a spus Ravit Helled de la Universitatea din Zurich, conform Daily Mail.

#super Pamant, #planete locuibile, #planete locuibile exoplanete, #planete locuibile descoperite, #planete locuibile asemanatoare Pamant , #descoperire