Astronomii au făcut o descoperire în premieră: Un super Pământ într-o zonă locuibilă VIDEO

Marti, 31 Mai 2022, ora 02:22
5252 citiri
Astronomii au făcut o descoperire în premieră: Un super Pământ într-o zonă locuibilă VIDEO
Super Pământ descoperit de astronomi FOTO: Science Alert

O descoperire în premieră realizată de oamenii de știință cu ajutorul telescopului Subaru al Observatorului astronomic național al Japoniei din Hawaii, a impresionat astronomii: un super Pământ. Acesta orbitează în jurul unei ”zone locuibile”, aflate la aproximativ 36 de ani-lumină de planeta noastră.

Astronomii din Japonia, care au publicat studiul pe 24 mai 2022 în revista arXiv, arată că super Pământul se găsește în jurul unei stele pitice roșii numită Ross 508, iar masa acestuia de doar 4 ori mai mare decât a Terrei, potrivit Science Alert.

Experții consideră că această exoplanetă este stâncoasă, ei fiind entuziasmați de eficacitatea tehnicilor utilizate la Telescopul Subaru din Hawaii, pentru a localiza planetele de mici dimensiuni din jurul stelelor.

Cine are dreptate în legătură cu crearea lumii: Dumnezeu sau știința? VIDEO

Steaua Ross 508 are doar 18% din masa Soarelui, fiind una dintre cele mai mici corpuri cu o planetă aflată pe orbita sa.

Vânătoarea astronomilor din întreaga lume a exoplanetelor locuibile este oarecum împiedicată de însăși natura a ceea ce credem că sunt acestea. Singurul șablon pe care îl au experții este Pământul: o planetă relativ mică, care orbitează la o distanță de o stea, unde temperaturile sunt favorabile existenței apei lichide. Aceasta este ceea ce se numește ”zona locuibilă”.

Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Cu toate astea, tehnicile pe care le utilizează astronomii pentru a căuta exoplanete funcționează cel mai bine în cazul planetelor mari, care orbitează la distanțe foarte apropiate.

Principala tehnică de descoperire a exoplanetelor este metoda tranzitului. Asta este ceea ce folosește telescopul TESS al NASA, dar și Kepler, înaintea lui. Până în acest moment, astronomii au descoperit 3,858 de exoplanete, folosind această metodă de căutare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#super Pamant, #Super Pamant planeta, #descoperire astronomica, #planeta locuibila, #zona locuibila, #pamant , #descoperire
Comentarii