Suplimentele care sunt "o pierdere de timp și de bani". Cu ce le poți înlocui

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 04:07
7029 citiri
Suplimentele care sunt "o pierdere de timp și de bani". Cu ce le poți înlocui
Suplimente așezate pe o farfurie FOTO Pixabay

Amestecarea pulberilor sau ingerarea pastilelor înainte de antrenament ar putea fi inutilă, spune un expert în nutriție.

Deși unele suplimente pot oferi un impuls organismului tău, altele sunt o pierdere completă de timp, a declarat, pentru Daily Mail Rob Hobson, un dietetician sportiv înregistrat în Regatul Unit și autor al cărții "The Detox Kitchen Bible".

Nutriționistul experimentat a explicat că, deși nu este neobișnuit ca oamenii să dorească un avantaj în sala de sport, există un număr limitat de suplimente care au demonstrat că oferă beneficii reale.

De fapt, a sfătuit Hobson, s-ar putea să nu ai nevoie deloc de pulberi sau pastile sofisticate. Consumul unei mici cantități de fructe și băutul unei cești de cafea înainte de antrenamentul de dimineață ar putea fi tot ce ai nevoie pentru a te simți în formă.

Iată două suplimente pe care le poți sări și două pe care ar trebui să le iei în schimb.

Suplimente pre-antrenament

Gândiți-vă la acestea ca la "suplimente de bucătărie", a spus Hobson, cu o mulțime de ingrediente "aruncate în amestec".

Suplimentele pre-antrenament conțin o varietate de ingrediente, dar de obicei pretind că îmbunătățesc performanța, cresc rezistența și nivelurile de energie, și chiar ajută la construirea masei musculare. Ingredientele comune pot include lucruri precum cofeină, vitamine din complexul B și aminoacizi (blocurile de construcție ale proteinelor) precum citrulina, taurina și creatina.

Suplimentele care conțin cofeină ar putea să vă ofere un impuls temporar - consumul de puțină cofeină înainte de un antrenament este bine stabilit în ceea ce privește capacitatea sa de a îmbunătăți performanța exercițiilor fizice, dar s-ar putea să nu fie prea multe alte beneficii.

"Multe dintre celelalte elemente nu sunt cu adevărat necesare, în special pentru cei care frecventează sala de sport", a explicat Hobson.

Și în timp ce Hobson a remarcat că unele dintre aceste suplimente ar putea conține ingrediente utile, precum creatina, nu vor fi eficiente decât dacă sunt luate în mod consecvent.

"Luarea lor intermitentă înainte de antrenament nu va fi eficientă", a remarcat Hobson. "Uneori dozele sunt prea mici conform cercetărilor legate de eficacitatea lor."

Suplimente de ardere a grăsimilor

Următorul pe lista dieteticianului cu "nu trebuie": suplimentele de ardere a grăsimilor. Acestea pot fi "cea mai mare pierdere de timp", a avertizat Hobson.

Orice pastilă disponibilă fără prescripție medicală care promite să te ajute să pierzi kilograme sau să arzi grăsime mai repede este probabil neadevărată.

"Reclamele făcute despre aceste suplimente sunt că pot accelera metabolismul sau pot crește oxidarea grăsimilor", a explicat Hobson. "Dar niciuna dintre acestea nu este susținută de vreo cercetare bazată pe știință fiabilă despre ingredientele incluse în supliment."

Citind eticheta, este probabil să găsești ingrediente precum ceaiul verde, cofeina și acidul linoleic conjugat, care a fost arătat că are efecte modeste asupra pierderii în greutate în câteva studii. Dar nu este nimic despre care să fii prea entuziasmat, a remarcat Hobson.

"A avea încredere în suplimente pentru a ajuta la gestionarea greutății corporale sau a procentului de grăsime corporală nu te va învăța nimic despre importanța dietei, exercițiilor și a stilului de viață și cum poți manipula acești factori pentru a te ajuta să atingi obiective mai sustenabile de performanță", a explicat el.

Ce să iei în schimb

Nu este totul o pierdere de timp și bani. Dacă îți dorești să îți îmbunătățești antrenamentele, mănâncă o banană și bea puțină cafea, a sugerat Hobson. Banana va furniza calorii și nutrienți buni, în timp ce cafeaua adaugă acel impuls util de cofeină.

Dacă îți dorești să investești în suplimente, Hobson a dezvăluit că există două care te-ar putea ajuta să îți atingi obiectivele: creatina și pudra proteică.

Proteina, un macronutrient esențial pentru construirea mușchilor, are beneficii bine stabilite. Experții recomandă să încerci să consumi în jur de 20 de grame în decurs de două ore după antrenament. Pudrele de proteine din zer ar putea fi cele mai comune, dar poți încerca și versiuni pe bază de plante, de obicei făcute din proteină de soia sau mazăre.

„Există multe cercetări bine efectuate care investighează beneficiile performanței pudrelor proteice”, a declarat Hobson pentru Daily Mail. „Aceste constatări au arătat că sunt utile pentru creșterea și repararea mușchilor după exerciții, recuperare, precum și pentru câștigurile de putere și performanță.”

Creatina, pe de altă parte, este un aminoacid care se găsește natural în mușchi, dar când este luată sub formă sintetică, ar putea ajuta la construirea mai rapidă a mușchilor. „Este și unul dintre numărul limitat de suplimente prezentate în ghidul de nutriție sportivă și performanță stabilit de Colegiul American de Medicină Sportivă”, a spus Hobson, potrivit nypost.com.

Creatina ar putea, de asemenea, să ajute sportivii să se recupereze mai repede după antrenamentele dificile și chiar să ajute la vindecare.

„Beneficiile includ creșterea energiei susținute pentru exercițiile de înaltă intensitate, creșterea masei musculare și a puterii, ceea ce se traduce în îmbunătățirea performanței”, a spus Hobson.

Pentru cele mai bune rezultate, ia creatina în doze mici zilnic, a sfătuit Hobson.

Quarterly Report - Editia 4

Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Bilanţul real al mandatului actualului edil, Nicuşor Dan, este egal cu zero, a declarat luni, 20 mai, într-o conferinţă de presă, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al...
Cum au cheltuit banii partidele în primele zile de campanie. Candidații care au deschis larg „buzunarele”
Cum au cheltuit banii partidele în primele zile de campanie. Candidații care au deschis larg „buzunarele”
Reprezentanţii Expert Forum au analizat datele legate de finanţarea campaniei electorale, publicate de către AEP, pe 16 mai. Astfel, pentru alegerile europarlamentare au fost înregistrate...
#suplimente, #antrenamente fitness, #inutile, #pierdere bani, #Alternative , #stiri sanatate