Supraviețuitorii unui accident aviatic din urmă cu 50 de ani spun că nu regretă canibalismul. Detaliile cumplite ale celor 72 de zile de după catastrofă

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 15:52
8220 citiri
Supraviețuitorii unui accident aviatic din urmă cu 50 de ani spun că nu regretă canibalismul. Detaliile cumplite ale celor 72 de zile de după catastrofă
Accidentului aviatic a avut loc în 1972 FOTO Twitter

În 1972, un avion care transporta 40 de jucători de rugby și fanii lor s-a prăbușit în Anzi, iar supraviețuitorii au fost forțați să mănânce cadavrele camarazilor lor.

Toate cele 16 persoane care au supraviețuit accidentului aviatic din 1972 s-au adunat în Uruguay pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a tragediei și pentru a onora memoria camarazilor lor căzuți. Pentru a supraviețui, pasagerii zborului 571 FAU, care opera un zbor din Montevideo-Mendoza-Santiago, au fost nevoiți să mănânce cadavrele morților, scrie Daily Mail.

Cei care au supraviețuit prăbușirii aviatice au petrecut 72 de zile obositoare în Anzii înghețați. Acum povestea lor a fost spusă într-o carte, un film, iar Netflix dezvoltă un documentar pe această temă.

Adresându-se publicului, unul dintre supraviețuitori, Carlos Paez, a spus că este de datoria lor să călătorească în lume și să spună povestea celor 72 de zile pe care le-au petrecut în munți.

"Am zburat șase milioane de mile cu zborurile American Airlines. Sunt condamnat să spun această poveste pentru totdeauna, așa cum Beatles sunt întotdeauna forțați să cânte Yesterday", a spus Carlos, recunoscând că nu îi este frică de zbururile aviatice.

Roberto Canessa, un student la medicină care a sugerat că supraviețuitorii mănâncă carne umană pentru a supraviețui, și-a amintit că a fost o decizie incredibil de dificilă, dar cei care au supraviețuit accidentului aviatic nu au avut de ales. Rezervele lor de hrană se epuizaseră în câteva zile, munții erau acoperiți de zăpadă și, când au auzit la radio că căutarea lor fusese întreruptă, au știut că nu mai aveau de ales.

Erau catolici, iar printre morți se aflau prietenii și rudele lor, dar au făcut un pact că, dacă vor muri, ceilalți erau obligați să le mănânce trupurile. Canessa a devenit un cardiolog pediatru remarcabil care a salvat multe vieți.

Gustavo Zerbino, un alt supraviețuitor, a devenit un celebru jucător de rugby, conducând echipa la 12 campionate uruguayene în 14 ani. El este creditat cu prima victorie la rugby a țării sale în fața Chile.

Ramon Sabella, în vârstă de 70 de ani, a spus că „într-un anumit sens, prietenii lor au devenit unul dintre primii donatori de organe din lume”

"Ne-au ajutat să supraviețuim și ne-au susținut existența. Bineînțeles, ideea de a mânca carne umană a fost înfiorătoare și dezgustătoare", a spus Sabella, remarcând, pentru cei deosebit de curioși, că carnea umană nu are gust.

La bord se aflau cinci membri ai echipajului și 40 de pasageri: membri ai echipei de rugby Old Christians, rudele și sponsorii acestora.

Accidentul s-a produs din greșeala pilotului, acesta a deviat de la curs în ceață densă și s-a izbit de o stâncă.

Doisprezece pasageri au murit în accident, iar alți 17 au murit din cauza rănilor și sufocării în urma unei avalanșe care a avut loc câteva zile mai târziu.

După 10 zile, supraviețuitorii au aflat la postul de radio de la bord că a fost oprită căutarea lor.

Zece zile mai târziu, Roberto și Fernando au dat peste un râu de munte furibund care le-a blocat calea, dar au fost văzuți de ciobanul Sergio Catalana. Nu a auzit niciun cuvânt peste vuietul apei, dar s-a întors a doua zi cu o hârtie și creion, pe care le-a aruncat supraviețuitorilor pentru a-i descrie cele întâmplate.

Cei care au supraviețuit zborului FAU 571 au fost salvați în două etape. Erau incredibil de epuizați, sufereau de scorbut, deshidratare și rău de altitudine.

Acum toți susțin donarea de organe, călătoresc cu discursuri motivaționale și, pe baza cărții lui Nando Parrado, filmul „Alive” (sau „Survive”) a fost realizat cu Ethan Hawke în rolul principal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful forțelor armate kenyene și alți 9 ofițeri au murit într-un accident aviatic. S-au prăbușit cu elicopterul la 400 de kilometri de Nairobi
Șeful forțelor armate kenyene și alți 9 ofițeri au murit într-un accident aviatic. S-au prăbușit cu elicopterul la 400 de kilometri de Nairobi
Conducătorul armatei kenyene şi alţi nouă oficiali militari au murit joi, 18 aprilie, într-un grav accident de elicopter în vestul ţării, a anunţat chiar preşedintele ţării, William...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#supravietuitori, #accident aviatic, #Anzi, #canibalism , #stiri internationale