Marocanul suspect în cazul dublei crime de la Iași, adus în țară de mascați la 8 zile de la asasinat VIDEO

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 19:37
4172 citiri
Marocanul suspect în cazul dublei crime de la Iași, adus în țară de mascați la 8 zile de la asasinat VIDEO
Ahmed Sami El Bourkadi se disculpă de acuzaţia de dublu asasinat FOTO Facebook/ Poliția Română

O escortă a Poliției Române a preluat din Italia și a adus în țară pe bărbatul de 20 de ani, suspect în cazul dublei crime petrecute la Iași.

”La data de 14 decembrie 2021, în urma unei operațiuni ENFAST declanșate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, în directă colaborare cu echipa FAST ITALIA, polițiștii Brigăzii Mobile din cadrul Chesturii de Poliție din Roma au depistat și reținut, în Capitala Italiei, un bărbat, de 20 de ani, urmărit naţional și internațional, la solicitarea autorităților române.

Informațiile furnizate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au permis investigatorilor din cadrul Brigăzii Mobile din cadrul Chesturii de Poliție din Roma depistarea și reținerea persoanei urmărite internațional, la mai puțin de 24 de ore de la emiterea mandatului european de arestare.

În ceea ce privește cooperarea bună dintre România și Italia, subliniem faptul că s-a reușit aducerea în România a bărbatului în 8 zile de la depistare.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE România, respectiv Biroului SIRENE Italia.

Cooperarea dintre polițiștii români și italieni s-a realizat în strânsă coordonare, potrivit strategiilor operative stabilite de comun acord în cadrul Task Force-ului pentru localizarea și prinderea urmăriților internațional, mecanism constituit în baza Protocolului bilateral încheiat în anul 2014 între I.G.P.R. și Departamentul Siguranței Publice din Italia.

ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene și alte state, în ceea ce privește localizarea și predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.” se arată în comunicatul Poliției.

Presupusul asasin l-ar fi omorât pe colegul său, dar și pe iubita acestuia cu 50 de lovituri de cuțit.

Ahmed Sami El Bourkadi a transmis câteva mesaje, prin care se disculpă de acuzaţia de dublu asasinat.

Admite că a fost în ziua crimei la cele două victime, anterior omorului, dar şi că a fost la spital pentru a-şi îngriji o tăietură la mână.

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#suspect, #crima Iasi, #sosire, #Romania , #crima iasi