Cel mai bine vândut SUV japonez. Motivul pentru care bolidul nipon este iubit de șoferi

Sambata, 04 Martie 2023, ora 21:15
62035 citiri
Cel mai bine vândut SUV japonez. Motivul pentru care bolidul nipon este iubit de șoferi
SUV-urile japoneze sunt apreciate și pentru costurile rezonabile de întreținere FOTO Youtube.com/ screenshot Johnathan Steblaj/ Toyota RAV4 Limited AWD

SUV-urile japoneze merită cumpărate, este îndemnul celor mai experimentați șoferi. Explicațiile experților de la autovit.ro sunt legate de faptul că majoritatea acestora sunt apreciate pentru fiabilitatea și designul lor, dar și pentru costurile rezonabile de întreținere.

Iar piața SUV-urilor nipone "este foarte variată și este foarte probabil să găsești ceva potrivit pentru gustul, nevoile și bugetul tău.

SUV-urile japoneze sunt recunoscute pentru faptul că respectă câteva caracteristici importante pentru un autovehicul off-road: gardă la sol ridicată, putere mare a motorului (cu câteva excepții) și tracțiune integrală variabilă", se precizează în cea mai recentă analiză autovit.ro.

Toyota RAV4 – cel mai bine vândut SUV japonez

RAV4 este pe piață din 1994 și a ajuns la a 5-a generație, evoluând de la un autovehicul distractiv și aventuros la un SUV compact, mai serios și mai agresiv. A 4-a generație de RAV4 oferă o varietate de motorizări, iar dacă ești pasionat de motoarele diesel, trebuie să știi că, începând din 2018, RAV4 a renunțat la acest tip de motorizare.

Deși cea mai recentă generație este puțin mai mare, spațiul în plus la interior e neglijabil. În schimb, creșterea spațiului pentru bagaje este semnificativă, oferind 580 de litri în portbagaj, cu 79 de litri mai mult față de generația precedentă.

Cel mai bine vândut SUV nipon, Toyota RAV4 de generație nouă, are un preț care începe de la 20.000 de euro.

Honda CR-V – cel mai fiabil SUV 4×4 pentru oraș

Este unul dintre cele mai apreciate SUV-uri de oraș, care se bucură de o fiabilitate aproape exemplară datorită motoarelor longevive ale niponilor. A doua generație de Honda HR-V este foarte populară (2015-2018), iar cel mai recent model electric pare promițător.

Motorul aspirat 1.5 i-VTEC 130 CP este potrivit pentru oraș. Poți opta pentru cutia automată dacă îți dorești mai mult confort la volan. Consumul urban de combustibil ar fi pe la 6-7 l/ 100 km. Mașina are puțin peste 1.300 kg, iar lungimea este de 4.294 mm.

Portbagajul este mult mai mic la generația nouă, iar, dacă vrei cel mai fiabil SUV 4×4 pentru oraș, în stare bună, din a 5-a generație, vei plăti pentru el între 16.000 și 36.000 de euro.

Nissan Juke – cel mai economic SUV japonez

Unul dintre cele mai fiabile SUV-uri japoneze, Nissan Juke, a intrat în producție în 2010 și are un design cel puțin controversat. Părerile se situează la extreme, dar, cu toate acestea, Juke rezistă bine în timp.

Prima generație a fost pe piață timp de nouă ani cu un singur facelift. Variantele de motorizare se situează între mai multe niveluri de putere ale aceluiași motor pe benzină de 1,6 litri sau ale aceluiași motor diesel de 1,5 litri. Faceliftul din 2014 a venit și cu un model pe benzină de 1,2, care n-a fost impresionant, dar poate fi considerat cel mai economic SUV.

Are un volum foarte mic al portbagajului, de 354 de litri. Pentru unul dintre cele mai fiabile SUV-uri, Nissan Juke, poți plăti între 8000 și 18.000 de euro.

Mazda CX-5 – cel mai bun SUV 2022 din Japonia

CX-3 este un model de succes, dar nu beneficiază de un interior atât de spațios. Dacă îți place aspectul Mazda și nu ai nevoie de foarte mult spațiu, CX-5 ar putea fi cel mai bun SUV 2022 japonez pentru tine.

La acest model, designul dinamic se combină perfect cu o direcție bună și sigură. De asemenea, motorizările au performanțe bune pentru CX-5.

Pe lângă 2.0 cu 160 sau 165 CP, poți găsi un 2.5 cu nu mai puțin de 192 CP. Există și variante diesel, acestea fiind foarte populare la noi. Un CX-5 în stare bună pornește de la 16.000 de euro.

Conform studiului condus de Carbuyer, Mazda CX-5 ocupă locul 3 în 2022, în top 10 cele mai fiabile SUV-uri, după Skoda Kodiaq și Hyundai Kona.

Lexus UX

Lexus UX este cel mai nou SUV din gama producătorului nipon și beneficiază de un nou motor de 2.0 litri, dar și de o versiune hibridă de 176 de cai-putere, cu tracțiune integrală.

La aproape doi ani de la lansarea conceptului UX, care a impresionat prin designul spectaculos, Lexus a dezvăluit versiunea sa de producție prin care își îmbogățește gama cu un nou SUV.

Versiunea UX 250h folosește un sistem de propulsie hibrid, care, pe lângă motorul pe benzină, folosește un propulsor electric montat pe puntea spate. Cu ajutorul lui, sistemul generează 176 de cai-putere și oferă tracțiune integrală. Prețul unui Lexus UX începe de la 30.000 de euro.

Suzuki Vitara – mereu pe lista celor mai fiabile SUV-uri

Vitara este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai fiabile SUV-uri. Pasiunea pentru SUV-uri și crossovere a făcut ca Suzuki să se îndepărteze de caracterul dur al Vitara, spre sfârșitul anilor 2000, și să îl abandoneze complet odată cu lansarea celei de-a patra generații, în 2014.

Ca și în cazul Toyota RAV4 și al altor modele de la alte mărci, Suzuki a încetat să mai ofere motoare diesel pentru Vitara în 2018, odată cu lansarea faceliftului și introducerea de variante hibride.

Așadar, dacă ești în căutarea unui diesel, verifică Vitara de dinainte de 2018. Prețurile pentru Suzuki Vitara variază între 13.000 și 25.000 de euro.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#SUV, #diesel, #pret, #autovit ro, #Suzuki, #Toyota , #suv
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
E
eugen_dobrescu1
rank 1
Minciuni ,cel mai ieftin Rav 4 pleacă de la 39000 €