Revenire spectaculoasă în tenisul feminin. Se întoarce pe teren după ce a făcut un copil cu un coleg din circuit

Sambata, 18 Martie 2023, ora 15:42
6635 citiri
Revenire spectaculoasă în tenisul feminin. Se întoarce pe teren după ce a făcut un copil cu un coleg din circuit
Elina Svitolina revine în tenis FOTO facebook

Sportiva ucraineană Elina Svitolina, fost număr 3 mondial, va reveni în competiţie la turneul WTA 500 de la Charleston, Carolina de Sud (3-9 aprilie).

În vârstă de 28 de ani, Svitolina, soţia jucătorului francez de tenis Gaël Monfils, a devenit mamă pentru prima oară în luna octombrie, când s-a născut micuţa Skai.

Ea a jucat ultimul meci la Miami, în 24 martie 2022, când a fost învinsă în primul tur de britanica Heather Watson.

Svitolina a decis apoi să ia o pauză, invocând dificultăţi psihologice legate de războiul pe care Rusia îl poartă împotriva ţării sale - ea a cerut imediat după izbucnirea conflictului excluderea jucătorilor ruşi şi belarusi din competiţii.

Ea se va alătura altor cinci dintre primele zece jucătoare WTA, după ce a acceptat o invitaţie pentru tabloul principal, precizează WTA pe site-ul său. „Cea mai eficientă jucătoare a Ucrainei şi-a folosit concediul de maternitate pentru a-şi susţine ţara în urma invaziei ruse de anul trecut”, a adăugat WTA.

În parteneriat cu organizatorii de la Charleston şi organismele mondiale de tenis feminin, Svitolina va participa la un eveniment caritabil, ca parte a operaţiunii Tennis Plays for Peace, care vizează strângerea de fonduri pentru Ucraina şi pentru fundaţia creată de ea. „Creşterea gradului de conştientizare şi strângerea de fonduri pentru Ucraina este foarte importantă pentru noi şi pentru jucătoarele noastre”, a spus directorul turneului de la Charleston, Bob Moran, într-un comunicat.

„Suntem pasionaţi să lucrăm cu Elina, care are o înţelegere profundă şi personală a nevoilor ţării ei natale”, a adăugat el.

Elina Svitolina, care a câştigat 16 turnee WTA şi a încheiat şapte sezoane consecutive în Top 20 mondial, a ajuns pe locul 875 în clasamentul mondial.

Citește și:
Se pregătește o revenire spectaculoasă în tenisul masculin mondial
Se pregătește o revenire spectaculoasă în tenisul masculin mondial
Argentinianul Juan Martin Del Potro ar putea reveni pe terenurile de tenis la US Open, după ce în februarie 2022, după o întâlnire la Buenos Aires, împotriva compatriotului său Federico...
Un fotbalist a făcut stop cardiac pe teren și a vrut să joace în continuare după ce a fost resuscitat
Un fotbalist a făcut stop cardiac pe teren și a vrut să joace în continuare după ce a fost resuscitat
Dragisa Gudelj a suferit sâmbătă un stop cardiac, într-un meci al echipei sale, Cordoba, din Liga a treia spaniolă. Resuscitat de paramedici, el s-a ridicat de pe targă şi a cerut să...
#Svitolina, #tenis, #revenire, #circuit, #mama, #Charleston , #stiri tenis