IGSU anunţă operaţionalizarea taberelor mobile de la Siret și Sighetu Marmației. Sute de locuri de cazare pentru refugiați

Sambata, 26 Februarie 2022, ora 18:19
2471 citiri
IGSU anunţă operaţionalizarea taberelor mobile de la Siret și Sighetu Marmației. Sute de locuri de cazare pentru refugiați
Tabăra mobilă de la Siret. Foto IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, sâmbătă, operaţionalizarea primei tabere mobile în judeţul Suceava, la Siret.

Unitatea, cu capacitate de 201 locuri, va asigura cazare temporară pentru ucrainenii care au nevoie. De asemenea, instituţia anunţă că este în curs de ridicare şi o tabără la Sighetul Marmaţiei.

Pentru furnizarea răspunsului eficient în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, a fost operaţionalizată astăzi o tabără mobilă în oraşul Siret din judeţul Suceava. Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetăţenilor sosiţi din zona de conflict”, a transmis, sâmbătă, IGSU, într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că, la nivelul judeţului Suceava, în Vama Siret, cu sprijinul salvatorilor şi a voluntarilor SMURD suceveni, a fost ridicat un cort încălzit care să deservească aceste persoane, prin oferirea de apă şi alimente puse la dispoziţie de reprezentanţii societăţii civile.

De asemenea, au fost operaţionalizate şi alte corturi de aşteptare, de unde cetăţenii vor fi preluaţi şi transportaţi la destinaţii, în mod organizat. Nu în ultimul rând, la nivelul zonei de frontieră, a fost operaţionalizat un Punct de Comandă Mobil.

În plus, în scopul optimizării acţiunii de sprijin derulate în judeţul Suceava, IGSU a dispus dislocarea modulelor mobile din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Neamţ, astfel ca la nevoie acestea să poată fi instalate şi să acopere nevoile existente la momentul respectiv.

Astăzi, în judetul Botoşani, două corturi aparţinând inspectoratului pentru situaţii de urgenţă au fost montate în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut şi Stânca. Acestea vor fi folosite, la nevoie, de reprezentanţii societăţii civile care doresc să sprijine cetăţenii, sosiţi din Ucraina, cu apă şi alimente”, a mai transmis IGSU.

Corturile sunt dotate cu mese şi scaune, iar persoanele care tranzitează punctele de trecere a frontierei beneficiază de suport, primesc cazare şi hrană.

”În prezent, este în curs de operaţionalizare o altă tabără mobilă în Sighetul Marmaţiei, din judeţul Maramureş, în vederea oferirii suportului de bază persoanelor care au nevoie de sprijin în zona respectivă. În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar autorităţilor locale implicate în gestionarea acestei situaţii, prin punerea la dispoziţie a rezervei de personal şi a mijloacelor tehnice necesare, conform competenţelor”, a mai transmis IGSU.

Instituţia precizează că durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spaţiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp.

Completul poate asigura condiţii de cazare şi hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare şi de iluminat, saci de dormit, europubele şi plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum şi o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistraţi, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte judeţe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unităţi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un tânăr din Mureș era cât pe ce să-și piardă viața din cauza unui joc banal. Ce recomandă reprezentanții IGSU FOTO
Un tânăr din Mureș era cât pe ce să-și piardă viața din cauza unui joc banal. Ce recomandă reprezentanții IGSU FOTO
Un tânăr din Mureș a fost la un pas să-și piardă viața în timp ce se juca cu un zmeu, asta pentru că vântul a dus zmeul către firele de înaltă tensiune. În urma descărcării,...
Cum a ajuns Volodimir Zelenski la Suceava. Punctul de frontieră prin care președintele Ucrainei a părăsit România VIDEO
Cum a ajuns Volodimir Zelenski la Suceava. Punctul de frontieră prin care președintele Ucrainei a părăsit România VIDEO
Pe aeroportul internațional ”Ștefan cel Mare” din Suceava a fost mare agitație joi seara, 11 aprilie. Președintele Volodimir Zelenski a participat în cursul zilei la a IX-a ediţie a...
#tabere, #refugiati, #igsu, #Siret, #Sighetu Marmatiei , #Razboi Ucraina