Tâlharii ”împiedicați”, metoda manierată prin care ești lăsat fără bijuteriile de valoare. Victimele sunt așteptate la trecerile de pietoni

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 03:40
7531 citiri
Tâlharii ”împiedicați”, metoda manierată prin care ești lăsat fără bijuteriile de valoare. Victimele sunt așteptate la trecerile de pietoni
Tâlhăriaprin metode ”manierate”, noua metodă de furt de bijuterii FOTO ziaruldeiasi.ro

O nouă metodă de tâlhărie face tot mai multe victime în București. Tâlharii atacă în zonele foarte aglomerate, cu trafic pietonal intens, în fața marilor centre comerciale, dar mai ales pe trecerile de pietoni, alese special pentru a-și pune în practică planul gândit.

Sunt vizate femeile neputincioase, vârstnice, dar a căror ținută atrage atenția.

Metoda de tâlhărie este simplă, dar extrem de eficientă. Tâlharul urmărește victima, așteaptă să ajungă la trecerea de pietoni, și, în traversare, o împinge cu putere astfel încât femeia să se dezechilibreze și să cadă. Întreg scenariul este astfel gândit încât să pară o simplă ciocnire accidentală între doi oameni care traversează grăbiți strada.

”Împiedicatul” se oferă apoi galant să dea o mână de ajutor persoanei căzute pe jos, își cere scuze, o întreabă chiar dacă e rănită, dacă are nevoie de asistență medicală sau dacă e cazul să sune la 112 să cheme o ambulanță.

Acest comportament firsec ascunde însă o mare șiretenie. Dialogul între tâlhar și victima sa este bine gândit. În tot acest timp, gesturile agresorului nu dau de bănuit. Faptul că ridică o bătrână căzută nu atrage atenția nimănui, doar că, individul, cu gesturi bine antrenate, are posibilitatea să-i fure victimei portofelul din buzunar, bijuteriile (lănțișor, ceas, cercei etc). Astfel de tâlhari nu vizează genți sau obiecte mari, ci doar bijuterii de valoare, ușor de vândut și a căror lipsă nu este constatată imediat de către victimă.

O astfel de tâlhărie, gândită pe acest scenariu, s-a întâmplat în data de 25 septembrie 2022, în zona Caela Văcărești, în imediata apropiere a complexului comercial Sun Plaza. În timp ce traversa strada, victima, Mihaela Liliana M., a fost împinsă din față de un individ necunoscut, în zona pieptului, iar ea a căzut pe trotuar, în cădere lovindu-se în zona capului. Individul s-a aplecat asupra ei și i-a smuls unul din cele două lanțuri de aur pe care le avea la gât, cel care avea aproximativ 4 grame şi un pandantiv de chihlimbar. Ulterior, acesta a întrebat-o dacă a pățit ceva și-a oferit serviciile să o ajute și și-a cerut scuze, insistând că a fost doar un accident, nimic intenționat.

Greșeala tâlharului a fost că ”s-a înfipt” în lănțișorul mai gros, iar femeia a simțit când i-a fost smuls de la gât. A început să vocifereze și să ceară insistent tânărului să-i înapoieze bijuteria. Martorii la acest incident au intervenit imediat, iar unul dintre bărbați i-a cerut tânărului să scuture hanoracul pe care îl ținea în mână, moment în care lănțișorul din aur a căzut pe jos. Oamenii au sunat la 112 și au imobilizat tâlharul până la venirea echipajului de poliție.

Robert Mihai Stoica a fost arestat preventiv și ulterior trimis în judecată pentru tâlhărie, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. Sentința, din 26 ianuarie 2023, a Judecătoriei Sector 4, nu este definitivă.

Victima nu s-a constituit parte civilă, astfel că bărbatul nu trebuie să plătească daune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
#talharie, #talharie Bucuresti, #bijuterii aur, #victime, #Bucuresti , #politie