Tâlhărie cu ghinion: Cum au fost prinși doi bandiți din cauza prietenei unuia dintre ei. Fotografia care i-a dat de gol

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 04:05
11812 citiri
Tâlhărie cu ghinion: Cum au fost prinși doi bandiți din cauza prietenei unuia dintre ei. Fotografia care i-a dat de gol
Iubita unuia dintre tâlhari ș-a trimis partenerul direct în brațele polițiștilor cu o fotografie banală FOT Facebook

Doi tâlhari din București, care au intrat în toiul nopții în apartamentul unui tânăr de unde au furat bijuterii și ceasuri scumpe, au fost prinși de polițiști pentru că partenera unuia dintre hoți a postat pe Facebook o fotografie în care apărea mașina cu care bărbații au participat la jaf.

Bandiții nu și-au recunoscut fapta, motiv pentru care polițiștii au fost nevoiți să adune orice probă cu ajutorul căreia să poată dovedi vinovăția, iar imaginile postate pe rețelele de socializare au atârnat greu în instanță.

Cei doi au fost condamnați prin sentințe definitive date de Curtea de Apel București la 7 respectiv 5 ani de închisoare, dar și la plata unor daune morale în valoare de 10.000 de euro. În plus, cei doi trebuie să achite și 23.415 lei, valoarea bunurilor furate.

Jaful a avut loc în noaptea de 28 spre 29 iunie 2020, într-un apartament din sectorul 2 din București. Unul dintre tâlhari a intrat pe geam, coborând în rapel pe o sfoară fixată pe acoperișul clădirii, iar complicele său a intrat pe ușa apartamentului care nu era încuiată. Tânărul care se afla în casă a fost culcat la pământ, iar unul dintre hoți i-a pus genunchiul pe gât, obligându-l să spună codul seifului. Victima a declarat în instanță că cei doi bărbați care l-au atacat s-au recomandat a fi polițiști.

Din casa omului hoții au furat mai multe bunuri de valoare, bijuterii, accesorii de firmă (Gucci, Armani, Burberry) un smartwatch Apple, dar și bani, bunurile furate fiind puse de căte hoți într-o ladă frigorifică. Jaful nu a durat mai mult de jumătate de oră, cei doi bărbați fiind așteptați în fața blocului de o mașină condusă de un complice.

Speriat de moarte, tânărul jefuit a rămas o perioadă lipit de podea, pentru că fusese amenințat de hoți să rămână acolo întrucât vor veni și alte persoane în casă. Când a realizat că a fost doar o strategie, bărbatul s-a ridicat a ieșit pe holul blocului sunând la ușile vecinilor în speranța că va primi ajutor, însă fără succes. Ulterior a alertat poliția.

Ca să dea de urma hoților, polițiștii au vizionat mai întâi imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zonă, identificând astfel mașina cu care bărbații au participat la tâlhărie, un Fiat Stilo de culoare albă. Identitatea hoților nu a putut fi stabilită inițial pentru că bărbații purtau măști chirurgicale. Verificând autoturismul, anchetatorii au aflat numele proprietarului, o femeie din București pe al cărei cont de Facebook fuseseră postate fotografii cu mașina incriminată, dar și fotografii cu partenerul său, care s-a dovedit a fi chiar unul dintre tâlhari.

Au urmat apoi percheziții la domiciliul femeii unde au fost găsite haine identice cu cele purtate de indivizii care apăreau în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona blocului unde a fost organizat jaful. Pe lângă fotografiile postate de concubina unuia dintre tâlhari pe contul de Facebook, polițiștii au confruntat informațiile cu Google Maps, secțiunea Street View, care a relevat faptul că în fața domiciliul femeii, în 2019 era parcată mașina căutată de anchetatori. În paralel, polițiștii au urmărit traseul suspecților, interceptându-le telefoanele mobile.

Instanțele penale ale Judecătoriei Sectorului 2, respectiv a Curții de Apel București au considerat că probatoriul polițiștilor este suficient pentru a dovedi vinovăția celor doi tâlhari, unul dintre ei fiind recidivist, condamnat în trecut pentru fapte similare săvârșite în Spania și Germania. Astfel, Nedelcu Adrian a fost condamnat la pedeapsa de 7 ani închisoare iar partenerul său, Stan Liviu Nicolae, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. O a treia persoană, condamnată inițial de Judecătoria Sector 2 la 5 ani și 6 luni pentru complicitate, a fost achitată de Curtea de Apel București.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fotografia răvășitoare a unei femei palestiniene ce ține în brațe trupul fără viață al nepoatei sale a câștigat trofeul la concursul World Press Photo
Fotografia răvășitoare a unei femei palestiniene ce ține în brațe trupul fără viață al nepoatei sale a câștigat trofeul la concursul World Press Photo
Fotografia emoţionantă a unei femei palestiniene îndoliate, care o ţine în braţe pe nepoţica ei, ucisă în timpul unui bombardament israelian în Fâşia Gaza, a câştigat joi principalul...
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#talharie, #talharie Bucuresti, #hoti, #Facebook, #fotografie , #furt