UPDATE Românul dispărut în Lefkada a fost găsit mort. MAE confirmă identificarea sa de către membrii familiei

Joi, 14 Iulie 2022, ora 21:45
15637 citiri
UPDATE Românul dispărut în Lefkada a fost găsit mort. MAE confirmă identificarea sa de către membrii familiei
Tânărul căutat de 5 zile FOTO arhiva personală

Românul de 25 de ani, care a dispărut în apele mării din Lefkada duminică, 10 iulie, a fost găsit mort, conform surselor Observator.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat despre identificarea românului.

„În continuarea informațiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu privire la dispariția, la data de 10 iulie 2022, a unui cetățean român în Lefkada, Republica Elenă, MAE precizează că, în după-amiaza zilei de 14 iulie 2022, Ambasada României la Atena a fost notificată telefonic de către autoritățile elene cu privire la identificarea, în largul coastelor insulei, a trupului neînsuflețit al cetățeanului român”, transmite MAE.

Membrii familiei bărbatului au ajutat la identificarea acestuia.

„Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene și cu familia cetățeanului român și va acorda asistență consulară pentru îndeplinirea procedurilor legale necesare în vederea repatrierii trupului neînsuflețit România”, mai precizează MAE.

În prima zi de vacanţă, acesta s-a făcut nevăzut chiar sub privirile prietenilor, pe o plajă fără salvamari, duminică, în jurul orei 18, pe plaja Mylos din Lefkada.

Băiatul ar fi intrat în apă, deși erau valuri foarte mari, s-a scufundat şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Prietenii lui nu l-au mai văzut, au început să-l caute în toată zona, dar nu l-au găsit şi au alertat autorităţile.

Autorităţile portuare, dar şi persoane fizice cu bărci, au căutat în toată zona, până la căderea nopţii, potrivit jurnaliştilor greci.

Cine este tânărul găsit după 5 zile de căutări

Tânărul care s-a înecat în Grecia este fiul lui Constantin Dinu, primarul din localitatea doljeană Amărăştii de Jos.

Radu Dinu, în vârstă de 25 de ani, iubea sportul şi îi plăcea mult să înoate, spun apropiații. Abia aştepta să-şi ia concediu şi să meargă împreună cu prietenii în Grecia, au povestit prietenii pentru adevarul.ro.

„Era prima lui zi de vacanţă. Suntem distruşi. Sperăm într-o minune. Era un băiat extraordinar, respectuos şi vesel. Iubea sportul, participa la competiţii, avea mulţi prieteni. Nu ne vine să credem...", a declarat o prietenă de familie.

Potrivit presei elene, părinții tânărului au participat ei înșiși la căutarea fiului lor, cu o barcă gonflabilă.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
În vreme ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, 23 aprilie, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de... albă....
#tanar, #disparut, #Lefkada, #Grecia, #mort, #inecat , #inecat
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
0 citiri.condoleante.Συλλυπητήρια.syllypitiria.+.
Poza alex-7
alex-7
rank 5