Israelul susține că o tânără de 19 ani, recrut al armatei Tel-Avivului, a fost executată de Hamas

Luni, 20 Noiembrie 2023, ora 08:05
2985 citiri
Israelul susține că o tânără de 19 ani, recrut al armatei Tel-Avivului, a fost executată de Hamas
Tânăra executată de grupăarea teroristă Hamas FOTO / X IDF

Israelul a intensificat duminică acuzaţiile de abuzuri ale Hamas la cel mai mare spital din Fâşia Gaza, afirmând că o tânără de 19 ani, care era soldat captiv, a fost executată şi doi ostatici străini au fost deţinuţi într-un loc care a fost în centrul ofensivei sale devastatoare de şase săptămâni, relatează Reuters.

La un moment dat un adăpost pentru zeci de mii de refugiaţi palestinieni de război, spitalul Al Shifa a evacuat pacienţii şi personalul de când trupele israeliene au recent în ceea ce au numit o misiune de eradicare a facilităţilor ascunse ale Hamas.

Israelul caută, de asemenea, aproximativ 240 de persoane pe care Hamas le-a răpit în timpul atacului transfrontalier din 7 octombrie, care a declanşat războiul.

Una dintre acestea era Noa Marciano, recrut al armatei israeliene în vârstă de 19 ani, al cărei cadavru a fost recuperat în apropiere de Shifa săptămâna trecută. Hamas a declarat că aceasta a murit într-un atac aerian israelian şi a difuzat o înregistrare video care pare să arate cadavrul ei, nemarcat, cu excepţia unei răni la cap.

Armata israeliană a declarat că o examinare medico-legală a constatat că aceasta a suferit răni care nu i-au pus viaţa în pericol în urma unui astfel de atac.

"Potrivit serviciilor de informaţii - informaţii solide ale serviciilor - Noa a fost luat de teroriştii Hamas în interiorul zidurilor spitalului Shifa. Acolo, ea a fost ucisă de un terorist Hamas", a declarat purtătorul de cuvânt, contraamiralul Daniel Hagari.

Hagari a declarat că atacatorii Hamas au adus la Shifa şi un nepalez şi un thailandez, care se numără printre muncitorii străini capturaţi în raidul din 7 octombrie.

Separat, duminică, armata israeliană a publicat o înregistrare video a ceea ce a descris ca fiind un tunel, cu o lungime de 55 de metri şi săpat de palestinieni la 10 metri sub complexul Shifa.

Deşi a recunoscut că are o reţea de sute de kilometri de tuneluri secrete, buncăre şi puţuri de acces în întreaga enclavă palestiniană, Hamas a negat că acestea se află în infrastructuri civile precum spitalele.

Eveniment Quarterly Report

Hamas avertizează că niciun ostatic nu va ieşi viu din Gaza fără negocieri. „Inamicul fascist şi conducerea sa arogantă”
Hamas avertizează că niciun ostatic nu va ieşi viu din Gaza fără negocieri. „Inamicul fascist şi conducerea sa arogantă”
Hamas a avertizat că niciun ostatic luat în 7 octombrie în sudul Israelului şi ţinut în Fâşia Gaza nu va ieşi ”viu” fără negocieri şi fără ”a se răspunde la cererile”...
Convorbire telefonică Putin-Netanyahu. Ce i-a reproșat premierul israelian liderului de la Kremlin
Convorbire telefonică Putin-Netanyahu. Ce i-a reproșat premierul israelian liderului de la Kremlin
După reuniunea cabinetului de război de la Ierusalim de duminică, 10 decembrie, Benjamin Netanyahu a petrecut 50 de minute la telefon cu președintele rus Vladimir Putin. Biroul primului...
#tanara, #Hamas, #ostatic, #Israel, #razboi Gaza , #Razboi Gaza