Pedeapsă incredibilă pentru o tânără din Suceava. De ce a fost condamnată să stea acasă, în weekend, timp de 6 săptămâni

Vineri, 06 Mai 2022, ora 12:28
3170 citiri
Pedeapsă incredibilă pentru o tânără din Suceava. De ce a fost condamnată să stea acasă, în weekend, timp de 6 săptămâni
Tânăra nu poate părăsi locuinţa în zilele de sâmbătă şi duminică FOTO Pixabay

O tânără trimisă în judecată după ce a condus fără să aibă permis, când era încă minoră, a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la măsura educativă a consemnării la domiciliu la sfârşit de săptămână, pe o perioadă de 6 săptămâni.

Este o pedeapsă destinată minorilor apărută acum câțiva ani în Codul Penal și se aplică destul de rar.

Tânăra va trebui practic să stea acasă în zilele de sâmbătă și duminică, fiindu-i interzis să se deplaseze în locuri publice, cu excepția unor cazuri deosebite care trebuie încuviințate de instanță, conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, scrie monitorulsv.ro.

Această condamnare constă în obligaţia minorului de a nu părăsi locuinţa în zilele de sâmbătă şi duminică, pe o durată cuprinsă între 4 şi 12 săptămâni, afară de cazul în care, în această perioadă, are obligaţia de a participa la anumite programe ori de a desfăşura anumite activităţi impuse de instanţă.

Pedeapsa are ca obiectiv evitarea contactului minorului cu anumite persoane sau a prezenţei acestuia în anumite locuri care să îl predispună la manifestarea unui comportament infracţional.

Interdicţia impusă minorului de a părăsi locuinţa operează începând cu ora 0.00 a zilei de sâmbătă şi până la ora 24,00 a zilei de duminică.

Măsura educativă se execută pe durata unor sfârşituri de săptămână consecutive, în afară de cazul în care instanţa sau judecătorul delegat cu executarea, la propunerea consilierului de probaţiune, a dispus altfel, de regulă, sub supravegherea persoanei majore cu care locuieşte minorul ori a altei persoane majore desemnate de instanţa de judecată.

Controlul executării măsurii educative a consemnării la sfârşit de săptămână şi controlul îndeplinirii atribuţiilor de către persoana care exercită supravegherea se realizează de către consilierul de probaţiune sau, după caz, de persoana desemnată de acesta din cadrul unei instituţii din comunitate.

Minorului condamnat i se pot impune pe perioada măsurii și alte interdicții și obligații de a participa la diferite cursuri de reintegrare socială.

Eveniment Quarterly Report

Câți bani a câștigat o tânără din Suceava pentru o călătorie în jurul lumii: "Încă sunt în șoc şi trebuie să procesez"
Câți bani a câștigat o tânără din Suceava pentru o călătorie în jurul lumii: "Încă sunt în șoc şi trebuie să procesez"
O tânără din Suceava își va îndeplini visul de a călători prin lume după ce s-a înscris la un concurs care oferea o bursă pentru asta și l-a câștigat. 1.200 de candidaţi din 73 de...
Un tânăr a murit, iar o tânără a fost o grav rănită în urma unui accident de motocicletă
Un tânăr a murit, iar o tânără a fost o grav rănită în urma unui accident de motocicletă
Un tânăr a murit, iar o tânără a fost o grav rănită în urma unui accident de motocicletă produs în noaptea de sâmbătă spre duminică pe raza localităţii Dumbrăveni din judeţul...
#tanara, #suceava, #condamnare, #obligatie, #locuinta, #conducere, #permis auto, #minora , #stiri juridice