Cum va răspunde Putin la trimiterea tancurilor de către Occident: 5 metode stau pe masa președintelui rus

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 02:51
5746 citiri
Cum va răspunde Putin la trimiterea tancurilor de către Occident: 5 metode stau pe masa președintelui rus
Putin are mai multe variante de răspuns la trimiterea tancurilor moderne de Occident FOTO: iNews

Anunțurile Statelor Unite, Germaniei și ale altor țări din Europa de a trimite tancuri moderne Ucrainei pentru a face față agresiunii Rusiei au dat ocazia experților britanici în Apărare să ofere un răspuns la întrebarea: cum va răspunde Putin la această acțiune concertată a Occidentului?

Analiștii au analizat potențialele scenarii care ar putea avea loc la Kremlin, în urma ultimei mișcări a Vestului de a sprijini Ucraina.

Este posibil ca Vladimir Putin să-și cântărească opțiunile ca răspuns la trimiterea de către Occident a tancurilor de luptă în Ucraina, existând mai multe variante posibile pe masa președintelui rus, potrivit iNews.

Moscova a avertizat în mod repetat că exportul de tancuri din Occident în Ucraina ar echivala cu o escaladare a războiului. Mai mulți experți britanici din domeniul Apărării au analizat posibilele răspunsuri ale lui Putin, în cazul acestei mișcări de sprijin militar de amploare al Occidentului dat Kievului.

Războiul din Ucraina accelerează un fenomen greu de crezut în 1945: Centrul de putere al Europei se mută

1. Putin va continua cu amenințări goale – Probabilitate: 3/5

Vladimir Putin ar putea continua cu aceeași veche rutină de escaladare amenințătoare. După tot acest timp, țările occidentale „nu au învățat că aceste amenințări sunt goale”, a spus Keir Giles, consultant la Rusia Eurasia din cadrul Chatham House din Londra.

El a adăugat: „Amenințările rusești au fost parte din motivul întârzierii extrem de lungi a Germaniei pentru aprobarea furnizării de tancuri. „Și singura speranță este acum că această întârziere nu se va dovedi fatală pentru integrarea internă și implementarea în cadrul armatei ucrainene înainte de a fi prea târziu”.

2. Trimiterea tancurilor rusești T14 pe câmpul de luptă – Probabilitate: 2/5

Dr. Martin Smith, lector în apărare și afaceri internaționale la Academia Militară Regală Sandhurst din Marea Britanie, consideră că există două moduri în care Putin poate răspunde pe termen scurt, ambele având „riscuri semnificative”.

Liderul rus ar putea desfășura cel mai modern tanc al Rusiei – T14 – pentru a sprijini vechile T72 deja angajate în conflictul din Ucraina. Arma a fost prezentată ca un „supertanc” care depășește modelele anterioare. Cu toate acestea, dr. Smith a spus: „Aceste tancuri sunt cunoscute a fi extrem de puternice, dar sunt afectate de probleme”. T14-urile sunt „complet netestate” în condițiile câmpului de luptă.

El a sugerat, de asemenea, că Putin poate ordona atacuri cu rachete împotriva tancurilor occidentale pe măsură ce acestea sunt transportate în Ucraina.

O țară neutră ce ascunde 213 miliarde de dolari ai Rusiei îl înfruntă pe Putin. Schimbare față de Ucraina, după exporturi de arme către România

3. Putin va comanda mai multe atacuri cu rachete – Probabilitate: 4/5

Scenariul cel mai probabil, potrivit doctorului Marina Miron, cercetător onorific la King’s College din Londra, ar fi o intensificare a întregului război din Ucraina.

„Și cred că Rusia va intensifica operațiunea pentru a-și atinge obiectivele militare în Donbas înainte ca tancurile să ajungă în Ucraina. Nu cred că vor încerca să recucerească Kievul. Sincer, cred că vor încerca să-l distrugă”, a adăugat ea.

4. Putin va încerca să întărească relațiile cu Turcia, fisurând NATO – Probabilitate: 3/5

În afara Ucrainei, Rusia ar putea încerca să-și folosească influența pentru a semăna diviziune între națiunile occidentale. Dr. Miron a spus că Kremlinul va împinge o „politică externă foarte agresivă”, cu accent pe Turcia, care, în ciuda faptului că este în NATO, a păstrat legături diplomatice și comerciale puternice cu Moscova.

„Putin va încerca să distrugă NATO folosind mijloace non-militare și încercând să proiecteze puterea în Orientul Mijlociu, încercând să îndepărteze Turcia de NATO și să creeze această ruptură”, a spus expertul.

O țară de 100 de milioane de locuitori, mutare surprinzătoare legată de Rusia: Schimbă radical afacerile cu Moscova

5.Putin va plănui o lovitură de stat în Ucraina – Probabilitate: 2/5

Putin ar putea, de asemenea, „să facă un joc lung” încercând să organizeze sau să impulsioneze o lovitură de stat din partea populației ucrainene, a spus dr. Miron.

Liderul rus ar putea încerca să „capitalizeze” un scandal de corupție care a lovit recent guvernul ucrainean, în care președintele Volodimir Zelenski a demis mai mulți oficiali de rang înalt acuzați de abuzuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Războiul lui Putin din Ucraina, chiar dacă a trecut în al 3-lea an, este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne imprevizibil, apreciază experții. Acum însă o mutare...
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
#tancuri leopard, #tancuri Ucraina, #SUA tancuri Europa, #germania tancuri ucraina, #tancuri Rusia Ucraina, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina