Înțelesul misterioaselor litere vopsite pe vehiculele armatei ruse. Ce semnifică „V”, „O”, „X”, „A” și „Z” în codul militar intern

Joi, 03 Martie 2022, ora 18:10
22012 citiri
Înțelesul misterioaselor litere vopsite pe vehiculele armatei ruse. Ce semnifică „V”, „O”, „X”, „A” și „Z” în codul militar intern
Tank rusesc incripționat cu ”Z” FOTO: iNews

Imaginile înregistrate pe câmpul de luptă în Ucraina surprind foarte des vehicule militare rusești inscripționate cu diverse litere.

Unul dintre cele mai comune simboluri care pot fi observate este litera „Z”.

Experții militari susțin că acest însemn servește, printre altele, la evitarea confuziei dintre tancurile Moscovei și ale Kievului, care sunt modele similare.

În plus, acest ”Z” ar fi de mare ajutor pentru avioanele și elicopterele Rusiei care efectuează misiuni de luptă în Ucraina, pentru a distinge tancurile și vehiculele inamice ale Ucrainei, potrivit Marca.

Litera este afișată la un loc vizibil pe tancurile, camioanele și celelalte vehicule ale armatei Rusiei coordonate de Putin, care uneori apare încadrată în dreptunghiuri și chiar în triunghiuri.

Această notație este importantă pentru strategia de război a Moscovei în Ucraina, putând detecta cu ușurință din aer, dar și din satelit unitățile armatei ruse în teritoriu.

”Adesea, aceste simboluri sunt pentru a determina locația, care arată încotro se îndreaptă unitatea. Probabil sunt semnale care spun ce unități se îndreaptă spre nord-est sau nord-vestul unui district din Ucraina, spre exemplu”, a spus Michael Clarke, fostul director al think-thank-ului Royal United Services Institute (RUSI) din Marea Britanie.

Joe Biden prezice un sfârșit negru pentru Putin: ”Va plăti scump. Nici nu are idee ce urmează!”

Trebuie amintit faptul că aceste simboluri secrete sunt tipice în conflictele militare. Cu mulți ani în urmă, Statele Unite a folosit un semn distinct pentru a indica diferitele batalioane care au invadat Irak-ul în 2003.

Și Ruslan Leviev de la Conflict Intelligence Team a confirmat explicația privind litera ”Z” de pe tancurile rusești. Sensul este că tancurile ambelor țări implicate în război sunt similare sau asemănătoare, iar inscripționarea are rolul de a nu confunda ”taberele” militare.

Putin forțează Germania să-și schimbe poziția de putere mondială: Mutare majoră la 180 de grade a Berlinului ANALIZĂ

În plus, expertul spune că ”Z”-ul ajută foarte mult avioanele de luptă ale Rusiei pentru a identifica ușor vehiculele proprii și inamice în cazul unui bombardament.

Un alt expert, David Kime, fost militar și ofițer din serviciul de informații, de la Atlantic Council, susține că mercenarii unei organizații paramilitare ruse i-au spus că ”Z” provine de la ”Zelenski”, actualul președinte al Ucrainei. Kime a mai spus că ”Z” înseamnă și ”punctul fără întoarcere”.

Însă au apărut vehicule militare ale Rusiei, dar și elicoptere care erau inscripționate cu litera ”V”. Dar, acestea au fost văzute pe tehnica militară a Moscovei venită din Belarus pe teritoriul Ucrainei.

Spre exemplu, un elicopter rusesc Ka-52 doborât de armata ucraineană era însemnat cu ”V”, provenea din Belarus și atacase orașul Hostomel din apropierea graniței cu Belarus.

Într-un alt caz, un vehicul militar medical, care avea inscripționată litera ”V” pe el, a fost fotografiat la Gomel, în Belarus, conform LAD Bible.

Iată, mai jos, cum explică site-ul militar Sofrep semnificațiile literelor:

- Tancurile cu litera „V” reprezintă Infanteria Navală rusă

- Tancurile cu litera „O” reprezintă unitățile din Belarus

- Tancurile cu litera „X” sunt cele ale forțelor lui Ramzan Kadîrov, liderul militar din Cecenia.

- Tancurile cu litera „A” sunt ale Forțelor Speciale Ruse.

- Tancurile cu litera „Z” sunt cele ale Armatei din Districtul de Sud (Crimea).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#tancuri Rusia Ucraina, #tancuri rusesti Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi Rusia Ucraina, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
ZAIEȚI, mă, prosstovannilor...zaieți!! înseamnă.