Când vor ajunge tancurile promise de Marea Britanie Ucrainei. ”Cât mai curâd posibil” sosesc la Kiev și tancuri din Norvegia

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 08:25
3054 citiri
Când vor ajunge tancurile promise de Marea Britanie Ucrainei. ”Cât mai curâd posibil” sosesc la Kiev și tancuri din Norvegia
Tanc britanic FOTO / wikipedia.org

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că tancurile Challenger 2 sunt aşteptate să ajungă în Ucraina înainte de vară, relatează Ukrinform citând la Sky News.

Întrebat în Parlament când vor ajunge tancurile Challenger 2 în Ucraina, Wallace a spus: "Va fi în această parte a verii, sau în luna mai - va fi probabil spre perioada Paştelui”.

Potrivit Ukrinform, guvernul britanic a aprobat o decizie de a furniza Ucrainei o companie de tancuri de luptă principale Challenger 2 - patru imediat şi opt puţin mai târziu. Duminică, militarii ucraineni au sosit în Marea Britanie pentru a se antrena pe tancurile Challenger 2.

Şi Norvegia va trimite o parte din tancurile sale de luptă Leopard 2 în Ucraina "cât mai curând posibil". Ministrul Apărării din Norvegia, Bjorn Arild Gram, a declarat acest lucru într-un interviu acordat AFP, relatează Ukrinform. "Norvegia va trimite o parte din flota sa de tancuri de luptă Leopard 2 de fabricaţie germană în Ucraina "cât mai curând posibil", indicând probabil sfârşitul lunii martie", se arată în raport.

#tancuri, #Marea Britanie, #Norvegia, #Ucraina, #razboi Ucraina , #Marea Britanie