Centralele termice proprii ar putea să fie interzise în blocurile noi. Motivele invocate de ministrul Mediului

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 16:41
2881 citiri
Centralele termice proprii ar putea să fie interzise în blocurile noi. Motivele invocate de ministrul Mediului
Poluarea, motivul invocat FOTO Unsplash

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat că ministerul pregătește un set de măsuri prin care centralele termice proprii nu vor mai putea fi instalate în blocurile care se construiesc acum.

Ministrul susține că este un mod de a reduce poluarea și că aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau vor fi conectate la rețelele de încălzire ale orașelor.

”Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocați în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată.

Campania #VinereaVerde atrage atenția asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun, putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuințelor trebuie să găsim soluții de lungă durată.

Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, a scris Tanczos Barna pe Facebook.

#centrala termica, #apartament, #blocuri noi , #Stiri Tanczos Barna