Tanczos Barna, despre poluarea din București: ”Nu depinde de o singură persoană. Domnul Berceanu mi-a fost un coleg drag, dar nu cred că revenirea dânsului ar fi soluţia magică”

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 18:05
1614 citiri
Tanczos Barna, despre poluarea din București: ”Nu depinde de o singură persoană. Domnul Berceanu mi-a fost un coleg drag, dar nu cred că revenirea dânsului ar fi soluţia magică”
Tanczos Barna, ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că numărul de controale făcute de Garda de Mediu în Capitală nu a scăzut după înlocuirea lui Octavian Berceanu la şefia instituţiei, el subliniind că s-au făcut, în schimb, "mai puţine postări pe Facebook".

"Nu cred că depinde de o singură persoană poluarea din Bucureşti. Domnul Berceanu mi-a fost un coleg drag, am lucrat bine cu dânsul, dar nu cred că revenirea, viitoarea revenire a dânsului ar fi soluţia magică pentru Bucureşti. Da, într-adevăr, controalele trebuie permanentizate în jurul Bucureştiului pe toate sursele de fum, mai ales în acele zone unde există arderi ilegale, unde există comunităţi care folosesc acest focuri pentru transformarea deşeurilor în fier vechi pentru a le valorifica ulterior”, a afirmat Tanczos Barna, miercuri după amiază, la Digi FM.

Ministrul Mediului a precizat că este nevoie de măsuri şi în ceea ce priveşte traficul rutier şi încălzirea locuinţelor pentru reducerea poluării la nivelul Capitalei.

"Bucureştiul trebuie să se schimbe ca oraş, trebuie să se schimbe ca şi comunitate, trebuie să acordăm o atenţie mai mare modului în care ne deplasăm şi mobilităţii astfel încât prin alternativele la mobilitatea cu maşina personală să reducem poluarea generată de trafic. Trebuie să găsească acest oraş soluţii pentru încălzirea apartamentelor, pentru că soluţiile alternative pot ajuta, de asemenea, la reducerea poluării. Încălzirea centrală ar trebui să fie modernizată, astfel încât să ofere acelaşi confort cetăţenilor pe care îl au în cazul centralelor individuale", a susţinut el.

În acest context, ministrul a precizat că blocurile nou construite ar trebui să aibă centrală cel puţin la nivel de scară, dacă nu la nivel de bloc. Poluarea industrială trebuie, de asemenea, ţinută sub control, consideră Tanzcos Barna.

Întrebat dacă s-au făcut mai puţine controale de către Garda de Mediu după plecarea fostului comisar şef Octavian Berceanu, ministrul Mediului a răspuns: "S-au făcut mai puţine postări pe Facebook", el explicând că noua conducere a Gărzii de Mediu nu a avut "aceeaşi atitudine în ceea ce priveşte comunicarea şi mesajele în social media".

"Domnul Berceanu a fost iubit de utilizatorii reţelelor sociale şi a avut un impact mult mai mare din punct de vedere media. Activitatea de control nu a fost redusă de către Garda de Mediu deloc”, a adăugat ministrul Mediului.

#barna, #mediu, #berceanu, #poluare, #Bucuresti , #Stiri Tanczos Barna
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
bozgaurul se face ca ninge, ca doar nu o sa recunoasca faptul ca
Poza becher
becher
rank 5