Planul ministrului Mediului pentru scoaterea ”rablelor” din circulație: taxare diferențiată la nivelul autorității locale

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 21:50
4455 citiri
Planul ministrului Mediului pentru scoaterea ”rablelor” din circulație: taxare diferențiată la nivelul autorității locale
Tanczos Barna, ministrul Mediului FOTO Facebook / Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat marți, 30 noiembrie, că va continua discuțiile în coaliție pentru stabilirea unor măsuri care să descurajeze folosirea autoturismelor foarte vechi.

”Avem nevoie de un sprijin pentru cetățenii care nu-și pot permite să renunțe la autoturismul vechi pentru unul nou, iar pentru asta avem Programul Rabla. Partea de descurajare poate să vină prin diverse metode. În coaliția veche am avut niște discuții, această decizie nu a putut fi luată, trebuie făcută o analiză. Cred că o variantă ar fi o taxare diferențiată la nivelul autorității locale. Vom face o propunere imediat ce va intra coaliția pe un făgaș normal, cu întâlniri săptămânale”, a declarat Tanczos Barna la Digi24, potrivit g4media.ro.

În privința programului Rabla, ministrul a precizat că bugetul de anul viitor va fi cel puțin la același nivel cu cel din 2021.

”Ne propunem să păstrăm cel puțin același buget, să scoatem cel puțin 80.000 de autoturisme și să finanțăm achiziția a cel puțin 10.000 de autoturisme electrice, la fel ca în 2021”, a adăugat Tanczos Barna.

#Tanczos Barna, #ministrul Mediului, #programul Rabla, #coalitie , #Stiri Tanczos Barna