Tanczos Barna, despre coaliţia de guvernare: „Până acuma după fiecare ceartă s-au şi împăcat. Noi suntem, ca de obicei, la mijloc”

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 22:28
1733 citiri
Tanczos Barna, despre coaliţia de guvernare: „Până acuma după fiecare ceartă s-au şi împăcat. Noi suntem, ca de obicei, la mijloc”
Tanczos Barna, ministrul Mediului FOTO Facebook/ Tanczos Barna

Senatorul UDMR Tanczos Barna, ministru al Mediului şi în fostul şi în actualul Guvern, cataloghează coaliţia cu PSD şi PNL drept una "interesantă şi provocatoare". El susţine că, după fiecare ceartă, PNL şi PSD "s-au împăcat", iar UDMR este "la mijloc".

Întrebat joi seară, la Antena 3, cum este noua coaliţie de guvernare, Tanczos Barna a răspuns că "este interesantă şi este provocatoare în sensul că trebuie să găsim tot timpul compromisul şi într-o coaliţie care are 70% în Parlament compromisul este o provocare interesantă".

"Până acuma după fiecare ceartă s-au şi împăcat. Deci este un caz fericit. Noi suntem, ca de obicei, la mijloc", a afirmat Tanczos despre relaţia dintre PNL şi PSD în cadrul coaliţiei.

Reprezentantul UDMR speră ca propunerea preşedintelui formaţiunii maghiare privind introducerea "taxei de solidaritate" pentru marile companii să fie aprobată de celelalte partide aflate la guvernare.

"Noi sperăm în continuare că va fi o soluţie acceptată de Guvern. Este o soluţie propusă într-adevăr de UDMR, prin domnul preşedinte Kelemen, şi se discută în continuare cu Ministerul de Finanţe, cu PNL, cu domnul Cîţu, este o măsură propusă de domnul preşedinte Kelemen şi susţinem”, a declarat oficialul UDMR.

#Tanczos Barna senator UDMR, #coalitie de guvernare, #coalitie psd pnl , #Stiri Tanczos Barna