Ministrul Mediului, după ce doi jurnaliști și un activist au fost bătuți crunt: Lucrurile au ajuns mult prea departe!

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 10:50
2812 citiri
Ministrul Mediului, după ce doi jurnaliști și un activist au fost bătuți crunt: Lucrurile au ajuns mult prea departe!
Ministrul Mediului, Tánczos Barna FOTO Facebook / Tánczos Barna

Este o anchetă în desfășurare după ce doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt de 20 de persoane nemulțumite de faptul că aceștia realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri. Ministrul Mediului Tánczos Barna a condamnat vineri, 17 septembrie, aceste agresiuni.

"Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă.

Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penală și să ofere întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată", a scris Tánczos Barna pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Cinci persoane sunt audiate vineri, 17 septembrie, de poliţiştii din Vatra Dornei, după ce membrii unei echipe care filma un documentar despre defrişările ilegale au fost agresaţi de mai mulţi indivizi. Printre persoanele conduse la audieri se numără şi proprietarul pădurii în care a avut loc incidentul, precum şi un inginer silvic, dar cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

#Tanczos Barna, #Ministru Mediu, #defrisari ilegale, #jurnalisti batuti , #Stiri Tanczos Barna