Plantele minune care alungă țânțarii. Trucuri valoroase pentru seri de vară liniștite

Luni, 27 Iunie 2022, ora 02:20
22173 citiri
Plantele minune care alungă țânțarii. Trucuri valoroase pentru seri de vară liniștite
Odată cu venirea verii și urcarea gradelor în termometre au apărut și țânțarii FOTO Pixabay

Odată cu venirea verii și urcarea gradelor în termometre au apărut și țânțarii. Înțepăturile acestor insecte pot fi supărătoare, dar și periculoase.

În lunile de vară își fac apariția multe insecte. Printre dăunători se numără țânțarii, care nu numai că pot provoca înțepături neplăcute, dar pot chiar transmite boli periculoase.

Specialiștii recomandă să folosim orice mijloc prin care putem ține țânțarii la distanță.

Pe lângă diferitele produse repelente disponibile în orice supermarket sau farmacie, natura ne oferă alternative mai ieftine care ne pot proteja. Unele plante, datorită proprietăților lor, țin la distanță aceste insecte enervante.

Iată câteva dintre cele mai bune plante care pot ține țânțarii la distanță și pe care ați putea dori să le plantați în casa, pentru a vă proteja, în același timp, și animalele de companie și membrii familiei.

Citronelă/lemongrass

Această plantă aromatică cu tentă de citrice este probabil cea mai cunoscută dintre aceste specii de plante care „resping” țânțarii. Principalul motiv pentru care ține muștele și țânțarii la distanță este parfumul său, dar nu numai că oferă acest avantaj esențial, ci poate fi util și pentru realizarea unor preparate, cum ar fi creme, uleiuri sau lumânări, datorită proprietăților sale antiseptice.

Busuioc lămâios/ Lemon basil

Această plantă, cunoscută în special ca ingredient principal din pesto, ne ajută, de asemenea, în lupta noastră împotriva țânțarilor și a înțepăturilor de țânțari. Mirosul său caracteristic de citrice ține la distanță aceste insecte și este chiar toxic pentru larvele lor datorită proprietăților sale.

Salvia

Salvia este bune datorită conținutului său de citronela, o monoterpenoidă aciclică naturală ce este răspândită în uleiul volatil al unor specii vegetale și care apare în mod natural. Pentru a profita de atributele sale, trebuie să îi ardem frunzele, deoarece salvia poate elibera această componentă doar la temperaturi ridicate.

„Muşcata lămâiţă”

Acest soi de mușcată „citrică” are un miros intens, asemănător cu cel de lămâie, care ține țânțarii și muștele la distanță. De asemenea, poate fi folosit pentru a face uleiuri atunci când este amestecat cu ulei de migdale.

Rozmarin

Această plantă aromatică poate ajuta, de asemenea, la ținerea la distanță a diferitelor specii de insecte, inclusiv a țânțarilor, datorită conținutului său de geraniol. Din nou, putem maximiza acest efect al său arzând o parte din frunzele sale, deoarece fumul pe care îl generează conține substanțe pe care insectele le evită.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

7 înțepături de insecte - cum le recunoști și cum să reacționezi
7 înțepături de insecte - cum le recunoști și cum să reacționezi
Odată cu venirea verii riscul de a fi ciupit de insecte este foarte mare. De aceea este foarte important să recunoști cele mai frecvente ciupituri de insecte și să știi cum să reacționezi,...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#tantari, #intepatura tantar, #tantar, #plante , #stiri sociale
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
alunga pe dreaku...